De când am doi copii și același timp fizic pe care trebuie să îl impart la mai multe persoane și la mai multe activități, am început să îmi cresc viteza cu care mă deplasez printre diversele lucruri pe care le am de făcut, în timpul zilei. Pregătitul meselor este una dintre activitățile de bază la noi în casă (mai ales că noi chiar suntem toti patru la cele trei mese din zi). Așadar, pe lângă mâncatul responsabil, cât mai curat, cât mai natural și sănătos intervine și gătitul cât mai rapid (de cele mai multe ori). Azi vreau să vă propun o rețetă și un mic secret: cum au ajuns copiii să mânânce (sau măcar să guste) legumele pe care le pregătesc eu. Iată despre ce este vorba:
Am primit o provocare de la Bonduelle să pregătesc o rețetă cu un mix de legume congelat (păstăi de fasole verde și galbenă): Bonduelle Vapeur Duet Mix. Dacă juniorul gustă, în general, din legume, domnișoara noastră are o mare reținere față de ele. Așa că, din când în când, mă mai las inspirată și pregătesc câte un fel de mâncare pe care îl ”împachetez” în câte o formă irezistibilă. Azi o să folosesc clătitele!
Iată despre ce este vorba: Rețeta Duet de legume alintat în clătită – potrivită pentru 2 adulți și 2 copii. Timp de pregătire (fără coacerea clătitelor) 15 minute:
o 400 g Duet Mix Bonduelle Vapeur
o 12 feliuțe de clătită vegană (sau prosciuto pentru cei care mănâncă carne)
o 1 linguriță de unt (sau ulei de măsline)
o 150 g baby spanac
o 10-12 roșii cherry
o Sare, piper
Rețeta de azi este una vegană (așadar fără carne, fără lactate). Asta pentru că noi nu mâncăm carne (excepție fiind peștele) și pentru că vreau să vă arăt că și felurile de mâncare   vegane pot fi super delicioase.

Cum am pregătit Duetul de legume

Am fiert mixul de legume în apă cu sare pentru 2-3 minute. După ce am scurs apa, am dat păstăile de fasole printr-un jet de apă rece și le-am pus pe o farfurie. Am folosit fășii de clătită (vă dau și rețeta mea de clătite vegane imediat) pentru a înveli păstăile de fasole, de-a lungul acestora (cam 5-6 păstăi odată). Se încinge într-o tigaie uleiul de măsline (sau untul, după preferințe) și se rumenesc rulourile pe toate părțile. Când sunt aproape gata le putem stropi cu puțină zeamă de lămâie și apoi le scoatem și le punem pe un șervețel absorbant.
Acum vine rândul să pregătesc garnitura: în aceeași tigaie am pus roșiile cherry tăiate în două și baby spanacul curățat și le-am lăsat să-și amestece gusturile pentru 2 minute. Firește, acum e momentul pentru sare și piper, să asezonați, după gust. De asemenea, în sosul garniturii puteți adăuga capere sau fâșii de migdale. Eu am pus capere și a ieșit delicios.
Pentru că de dimineață prestasem deja o serie de clătite, am ales să fac și câteva sărate, pentru a le folosi la prânz, în pregătirea Duetului de legume. Rețeta pentru 10 clătite:

  • 200 g făină
  • 500 ml apă (sau lapte vegetal sau lapte normal)
  • 1/2 linguriță bicarbonat
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 lingură de zahăr sau miere sau sirop de arțar/agave (pentru varianta dulce)
  • 6 lingurițe de ulei

MIX în 3′ FIX

Mixurile de legume congelate de la Bonduelle mă inspiră să pregătesc sau să inventez tot felul de rețete. Așa că dacă treceți printr-un supermarket și le vedeți, chiar să aveți câteva variante în congelator. În această perioadă au o campanie foarte drăguță, în care puteți să degustați produsele Bonduelle și să câștigați premii.
Așadar, intri pe mixin3fix.ro și găsești aici mecanismele campaniei:

  • încerci noile produse Bonduelle din magazinele care participă la promoție
  • înscrii pe site codul pe care îl primești la degustare
  • aflii pe loc ce premiu ai câștigat

Sau:

  • poți să te joci MIX LA FIX
  • ce trebuie să faci: să aburești și să potrivești legumele în mix-urile Bonduelle Vapeur
  • câștigi premii zilnice prin tragere la sorți

De asemenea, îți recomand să descarci și ebook-ul Bonduelle pentru că este posibil să câștigi premii și dacă faci acest lucru, pe lângă faptul că poți încerca rețetele propuse.
 
Iată cum a fost episodul scurt și concis de gătit la noi în bucătărie: