Uite că a venit și toamna și odată cu ea, cea mai mare oportunitate de a descoperi și de a ne folosi de ceea ce ne oferă pământul. Când să fie cel mai bun moment de a le vorbi copiilor despre legume și și zarzavaturi decât atunci când sunt pline grădinile de ele. La Școala Legumelor, toți copiii învață să aprecieze calitățile fiecăreia în parte, pentru că au parte de o poveste cum numai copiii știu să o asculte. Proiectul MAGGI – Școala Legumelor – include o serie de cinci cărți, fiecare dintre ele cu o poveste, o serie de întrebări și răspunsuri, pagini de colorat și jocuri.
Undeva, nu departe, chiar peste un gard din scânduri, se află o grădină cum nu-i alta. Acolo, zeci de legume cresc fericite și senine, de primăvara până toamna. Grădina, însă, nu a crescut așa, din senin. Papache, bunicul Anei și al lui Radu, a muncit din greu. A sădit semințele cu grijă și a udat răsadurile. Totul ca să aibă cele mai dulci legume. (…) Dar Papache, grădinarul, nu e bucuros. Pentru că niciunul dintre nepoței nu se atinge de legume. Cum le zăresc, cum le aruncă”
Așa începe Episodul 1 din Școala Legumelor: Legumele sunt în pericol.
Și pentru că legumele sunt foarte inteligente, au gândit o strategie prin care să le arate celor mici că sunt foarte importante în alimentația oamenilor și mai ales că au o istorie interesantă și că au mulți nutrienți de care cei mici au nevoie. Și peste toate, că sunt foarte gustoase. Așa se face că dintre toate, sunt alese pe sprânceană trei legume, care reprezintă trei familii diferite, să le arate copiilor calitățile lor: morcovul – Țugui, brocoli – Brocolius și roșia – Tomasina. Pe cuvânt că merită să le citiți celor mici poveștile lor, sunt super interesante, super fantastice și … în final, da, copiii sunt încântați să descopere deliciosul suc de morcovi, supa cremă de brocoli a bunicii sau gustul dulce-acrișor al tomatelor, care fac inima să fie puternică și obrajii să fie roșii.


Nu știu dacă și copiii voștri vor fi la fel de ușor de convins să guste aceste legume (sau altele), poate că unii dintre voi nici nu vă confruntați cu aceste situații, dar vă zic că până și domnișoarei noastre (care nu este mai deloc prietenă cu legumele din farfurie) i s-a ridicat o sprânceană a încântare, când a auzit poveștile celor trei eroi din grădina de legume a bunicului. Este adevărat că și în grădina bunicului ei (da, o grădină mare, îngrijită și iubită și … reală, nu de poveste) cresc toate aceste legume. A văzut cum se scoate un morcov din pământ atunci când e copt, cum crește căpățâna de brocoli în cuibul ei și a culesc cu mâna ei, roșiile coapte, din seră. A văzut câtă muncă este, o vară întreagă, să uzi, să jumulești buruienile, să le îngrijești și să le iubești pentru ca ele – legumele – să îți dăruiască ce au ele mai bun și mai bun. maggi-1
Așadar, dacă vreți aceste cinci cărticele, trebuie să știți că le puteți găsi până pe 20 septembrie4 octombrie, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în marile hypermarket-uri din România. La orice produs MAGGI (în valoare de 5 lei) achiziționat, puteți primi pe loc, la alegere, unul dintre cele 5 episoade din Școala Legumelor. La achiziționarea produselor MAGGI în valoare de 25 de lei, puteți primi întreaga colecție Școala Legumelor. Vedeți regulamentul complet.
Voi cum le povestiți celor mici despre legume?