Desi nu se cunosc intre ele, azi va prezentam doua femei independente, pline de viata si talentate. Preocupate nu numai cu activitatile de fiecare zi dar si de partea frumoasa a vietii. Azi vorbim cu Alina Axenciuc si Carmina Nitescu. Daca vreti sa vedeti si celelalte interviuri, am mai stat de vorba cu Anita Panait, Fulvia Meirosu si Diana Vasiliu.

alina

Alina are 27 de ani si isi traieste visul de a comunica si de a aduce prin asta un plus de bine in lume. Asta pentru ca face marketing cu pasiune pentru o companie autohtona producatoare de suplimente naturale, care vorbeste despre “natura in cea mai eficienta formula”. Alina un om frumos si tonic, care in timpul liber isi canalizeaza creativitatea catre zona de cooking si care se umple de energie pozitiva prin sport.
Care sunt sursele tale de inspiratie in materie de moda si de shopping? Ce citesti, cu cine te consulti? 
Principiul dupa care ma ghidez in alegerile fashion-iste este simplu: imi place, il cumpar. Uneori mai rasfoiesc reviste autohtone glossy si ma trezesc cu un intreg outfit in minte, pornind de la te miri ce accesoriu. Asta numesc eu inspiratie!
Ce fel de shopping faci?
alinaShopping compulsiv. Ca oricarei femei, nimic nu-mi lipseste din garderoba insa niciodata nu am cu ce sa ma imbrac. Drept urmare, o sedinta de cumparaturi nu este niciodata inoportuna si poate aparea in orice interval orar, in orice loc, cu oricine.
Prefer adesea mediul online pentru ca este mult mai putin consumator de timp dar mi se face dor sa ma pierd cu orele printre culori si texturi asa ca mall-urile imi satisfac nevoia de diversitate usor si eficient. Atunci cand shopping-ul este planificat, in general mergem ”ca fetele”, rascolim rafturile magazinelor si inainte de a merge la casa ne consultam in vederea obtinerii verdictului sau aprobarii finale.
Care este acel articol de fashion dupa care iti pierzi capul de fiecare data?
Fusta creion pentru ca intotdeauna ”less is more”.
Cum decurge o partida de shopping?
De la un articol la altul. Daca reusesc sa ies dintr-un magazin cu un singur articol, cu siguranta trebuie sa-i gasesc perechea in urmatorul.
Ce locuri preferate de shopping ai (in Romania si strainatate)?
In România apreciez ca fiind ok AFI Palace Cotroceni și Baneasa Shopping City iar in strainatate, cand ma gandesc la rasfat, moda si glam, Parisul este orasul apropiat de sufletul meu. Ma inspira si imi dezvaluie latura romantica.
 
carmina
Carmina  este un om al proiectelor. Varsta sa biologica este de 30 de ani, dar daca ar fi sa o calculam in functie de multimea proiectelor puse la cale si gestionate de ea, am atinge o varsta respectabila. Travel-ul, fotografia, life coaching-ul sunt cateva dintre preocuparile ei, care se reflecta minunat in proiectele sale: turismmarket.com, spapentrusuflet.com si travelwithasmile.net.
Care sunt sursele tale de inspiratie in materie de moda si de shopping? Ce citesti, cu cine te consulti?
Trebuie sa recunosc: nu citesc reviste de moda si nici nu ma dau in vant dupa ultimele aparitii. Sunt insa foarte atenta la ce se poarta si am prietene mult mai bine informate decat mine. Asa ca pot spune ca sursa mea de inspiratie sunt celelalte femei cu care ma vad destul de des.
Ce fel de shopping faci?
Pentru mine este o placere sa fac shopping fie in malluri fie in magazine independente. Prefer magazinele pentru ca imi place sa testez anumite tinute inainte de a le cumpara. Ce-i drept, timpul este din ce in ce mai pretios pe zi ce trece si poate ca ar fi mai usor sa fac cumparaturi online, insa asociez ideea shopingului cu timpul “pentru mine” asa ca nu voi renunta niciodata la timpul acesta. Cumparaturile le fac de obicei singura, iar ideea de a merge la shopping vine de la sine. Sunt si dati cand imi planific o zi de cumparaturi insa planificarea pe acest plan nu este o regula.
Care este acel articol de fashion dupa care iti pierzi capul de fiecare data (articol vestimentar, accesorii, make-up)?
Mereu imi fug ochii dupa rochii. Fie ele de vara, vaporoase, rochii de cocktail, de seara sau de birou. Rochii rosii sau negre.
Cum decurge o partida de shopping?
De obicei ziua de shopping este ori foarte scurta ori foarte lunga. Este scurta atunci cand stiu ce anume vreau sa cumpar si stiu si de unde sa
cumpar si este foarte lunga atunci cand am chef sa ma rasfat putin si sa caut cateva lucruri pe placul meu.

carmina

Ce locuri preferate de shopping ai (in Romania si strainatate)?
Magazinul Dika de la Piata Romana imi place foarte mult pentru ca au rochii office pe masura mea (XS). Imi e destul de greu sa gasesc marimi XS de obicei.
 

Stylish Spring by Promenada

Promenada-site-fara-chenar-01Recomandari vestimentare, make-up & hair, o scurta sesiune teoretica si o mai lunga sesiune practica:
–        2 martie – 16.00 – 17.30 – eveniment pentru mame si viitoare mame
–        3 martie – 18.30 – 20.00 – eveniment pentru femei
–        5 martie – 18.30 – 20.00 – eveniment  pentru femei
Unde? La Centrul Comercial Promenada, etajul 1, in zona H&M si High Heels.
Accesul este gratuit, iar inscrierea se face atat pe pagina de facebook a evenimentului cat si printr-un email de confirmare a participarii, la dana@urbankid.ro, email care sa contina in subiect: Inscriere eveniment <DATA> evenimentului (de exemplu, pentru inscrierea la sesiunea din 5 martie, subiectul este: “Inscriere eveniment 5 martie”).