Ne apropiem de saptamana in care sarbatorim primavara si mai ales femeia. Pregatim evenimente dedicate femeilor si cu atat mai mult, mamelor. Am inceput o serie de interviuri cu femei frumoase, dinamice, cu preocupari diferite, despre preferintele lor de shopping, despre locurile in care merg si modul in care isi improspateaza garderoba. Prima care a spart gheata a fost Anita Panait. Azi vorbim cu Fulvia Meirosu.
Fulvia Meirosu este o femeie activa si un jurnalist de business care, dupa ce a condus ani de zile echipa redactionala Money Express, a ales sa devina independent writer la fulviameirosu.ro. Travel-ul, shopping-ul si fiul ei Mircea de 12 ani ii ocupa mare parte din timp.
Fulvia Genova
Care sunt sursele tale de inspiratie in materie de moda si de shopping? Ce citesti, cu cine te consulti?
Eu iubesc hainele. Pur si simplu le iubesc, si ma imbrac frumos pentru ca asta ma face sa ma simt bine, iar daca eu ma simt bine pot sa-i fac si pe cei din jur sa se simta bine. In 90% din cazuri nu ma consult cu nimeni, cumpar ceea ce imi place si ceea ce cred eu ca imi sta bine. Niciodata nu ma imbrac in etichete, niciodata nu ma imbrac din cap pana in picioare dintr-un singur magazin pentru ca mi se pare plictisitor. Am perioade cand port numai o anumita culoare, ca pictorii… Acum de pilda sunt in perioada albastru, verde si mov.
Citesc Glamour, orice editie in orice limba gasesc. InStyle, pacat ca editia in limba romana nu mai apare. Revistele din UK imi plac aproape toate, pentru ca britanicii au un stil aparte, care imi place foarte tare. Ma uit din cand in cand la prezentari de moda, dar de regula stilul meu e clasic. Sau o combinatie de clasic, fresh si sexy.
 
Ce fel de shopping faci?
Online si offline, in mall-uri si in magazine independente, in Romania si in strainatate, branduri romanesti si branduri globale, planificat si la impuls, singura si cu prietenele, sau pentru mine sau pentru mine si copilul meu. Ies uneori la shopping pentru ca vreau un obiect anume – acum de exemplu caut un cardigan verde pe care sa-l port cu o rochie anume. Ies uneori la cafea cu prietenele in mall si sfarsesc prin a-mi cumpara o esarfa despre care stiu sigur ca va aduce la viata un sacou pe care l-am cumparat cu un an in urma si care de atunci sta singur in dulap.
 
Care este acel articol de fashion dupa care iti pierzi capul de fiecare data (articol vestimentar, accesorii, make-up)?
fulviaImi dau regatul pentru o pereche de pantofi sau pentru un parfum, fara nicio ezitare si fara niciun regret. Am pantofi pe care i-am purtat pana cand efectiv s-au rupt si parfumuri, aceleasi, pe care le folosesc de ani de zile.
 
Cum decurge o partida de shopping? 
De regula stiu exact ce vreau, problema e ca in Romania din pacate, retailerii aduc cam toti aceleasi lucruri. E imposibil sa-ti cumperi un costum de baie sau o pereche de sandale in miezul iernii. Mi se pare ca trebuie sa fii foarte limitat si lipsit de imaginative ca retailer, ca sa ai in magazine doar ce au si altii. Asa ca vesnic sunt in cautarea unui lucru pe care il gasesc de cele mai multe ori dupa luni de zile. Nu caut niciodata un brand anume, ci un model anume. Iarna trecuta am cautat rochii de stofa cu maneci trei-sferturi, dar cum n-am gasit, am cumparat o rochita cu maneci lungi si le-am taiat.
 
Ce locuri preferate de shopping  ai (in Romania si strainatate)?
In Bucuresti ma duc in mall-uri, pentru ca nu prea am alte variante, dar preferatele mele sunt strazile pietonale din strainatate. Din magazine online doar daca ma duc inainte si probez hainele.
 
Ce s-a schimbat in obiceiurile tale de a face achizitii vestimentare de cand ai devenit mama?
Am mai multe perechi de jeans in dulap, insa toti la fel de clasici. Ii cumpar haine lui Mircea, dar mereu pe acelea care ii plac lui, nu doar mie.
 

Stylish Spring by Promenada

Promenada-site-fara-chenar-01Recomandari vestimentare, make-up & hair, o scurta sesiune teoretica si o mai lunga sesiune practica:
–        2 martie – 16.00 – 17.30 – eveniment pentru mame si viitoare mame
–        3 martie – 18.30 – 20.00 – eveniment pentru femei
–        5 martie – 18.30 – 20.00 – eveniment  pentru femei
Unde? La Centrul Comercial Promenada, etajul 1, in zona H&M si High Heels.
Accesul este gratuit, iar inscrierea se face atat pe pagina de facebook a evenimentului cat si printr-un email de confirmare a participarii, la dana@urbankid.ro, email care sa contina in subiect: Inscriere eveniment <DATA> evenimentului (de exemplu, pentru inscrierea la sesiunea din 5 martie, subiectul este: “Inscriere eveniment 5 martie”).