letitia pescariuIn viata fiecareia dintre noi exista acei oameni care ne inspira: fie ca sunt profesionisti, fie ca au o relatie lina si frumoasa cu copilul lor, fie ca emana echilibru si putere, fie ca evolueaza minunat impreuna ca familie sau pur si simplu sunt mereu energici si optimisti. Sunt ei, cei de langa noi, oameni simpli si palpabili, care nu sunt perfecti si nici nu vor sa para perfecti.  Caci au momentele lor de slabiciune, lacrimi in ochi sau cumpene in viata. Insa ne plac, ii admiram, ne inspira, petrecem timp cu ei, raman in viata noastra vreme indelungata.
Si-apoi sunt acei oameni cu vieti care par perfecte, dar care sunt ceva mai departe de noi. Citim despre ei, auzim ca au implinit lucruri nemaipomenite, sunt aparitii minunate in reviste de fashion si de business.  Dintre ei, ii alegem pe acei cativa care ne inspira si despre care ne place sa aflam lucruri firesti, din viata de zi cu zi,, chiar daca nu le vom putea da niciodata un telefon in miezul noptii pentru ca avem nevoie de ei.
Pentru mine, Letitia Pescariu este sinonima cu inspiratia. Prin discretia, eleganta si pragmatismul cu care se raporteaza la ea insasi, la familie si la business-ul in care este implicata (Pescariu Sports&Spa). Mai jos, am marea bucurie sa va impartasesc din convingerile ei in materie de family, travel si fashion. Pentru cine nu stie deja: Letitia este mama a 3 copii, toti baieti (Vlad – 9 ani, Alex – 5 ani si Ianis – 2 ani) si este de profesie  fizio-kineto-terapeut.
 

Fashion

Ce e fashion-ul pentru tine? Cata importanta are pentru tine modul in care te afisezi in public, cata atentie acorzi stilului tau vestimentar?letitia si dinu
Din fericire nu sunt un fashion victim. Probabil din cauza altor prioritati. Nici atunci cand eram mai tanara si lucram in domeniu nu eram neaparat “in pas cu moda”. Garderoba mea a fost dintotdeauna foarte pestrita, pentru ca, la inceputul zilei, imi aleg tinuta in functie de starea de spirit.
Te informezi despre trenduri vestimentare? Care sunt sursele tale de informare pe acest subiect?
Nu ma informez despre trendurile vestimentare. Sigur ca le aflu pana la urma, fie ca vreau, fie ca nu. Atunci cand calatoresc, intru si in magazinele marilor designeri si primesc instant informatia. Prefer in general, insa, sa imi cumpar piese vestimentare valoroase din acea categorie care nu se demodeaza niciodata. Apoi le asociez cu basic-uri si ‘voila’ stilul meu vestimentar!
Iti place sa faci shopping? Ce fel de shopping faci? Enumera te rog cateva dintre tips-urile tale de shopping (locuri favorite,  articole favorite etc).
Sigur ca imi place sa fac shopping, dar nu imi fac un scop din asta. Din cauza lipsei de timp, am incercat si varianta on-line, dar am patit de cateva ori sa nu mi se potriveasca marimile si am renuntat. Prefer deci sa merg in mall-uri si pe strazi de shopping, in afara tarii, fara partener, fara prietene si fara copii. Sunt mai eficienta si mai fericita asa.
Eu nu cred in “retete”. Cred ca fiecare dintre noi are o personalitate distincta si stilul “uniforma “ ar trebui sa dispara. Deci, atata vreme cat nu cunosc omul, nu pot sa ofer tips-uri. Stilul meu pe strada este in general unul lejer: fie un T-shirt simplu cu o fusta mai “incarcata”, o rochie lunga simpla, jeansi cu camasa…sau ceva in genul acesta. Port sandale fara toc sau ghete mai rock. Insa cea mai mare importanta o dau accesoriilor: cercei colorati, bratari fine, pandante lungi, curele. Acestea fac diferenta.

Travel

baietii pescariuCe e travel-ul pentru tine? Cu ce fel de obiective/interese calatoresti?
De cand cu cei mici, principalul interes de travel este somnul :). Atunci cand plecam pe undeva fara ei, ne deconectam si incercam sa ne odihnim bine. Daca alegem destinatii noi, incercam sa descoperim si putin din caracterul locului. Iar shopping-ul vine la pachet.
Ce e family travel-ul pentru tine? Ce a a dus nou in viata ta calatoritul in familie, ce inseamna pentru tine sa calatoresti in familie?
Copiilor le place sa calatoreasca cu noi. Iar noi suntem topiti dupa ei. Faptul ca ei nu mai merg la scoala/ gradinita, iar mami si tati nu mai pleaca la serviciu, este fericirea lor. Parca sunt si mai cuminti in vacanta. Vacanta in familie inseamna “bonding”.
In ce gen de vacante mergi impreuna cu familia/copilul? Ce fel de activitati vi se potrivesc?
Incercam sa alegem pentru ei destinatii apropiate de tara, dar distractive. Ei sunt destul de mici si deloc interesati de monumente si muzee. Vlad (baiatul cel mare) a inceput sa isi doreasca sa viziteze capitalele Europei, pentru ca le studiaza la scoala. A fost deocamdata la Paris cu Dinu, ca baietii, si a fost interesat sa viziteze turnul Effel si sa guste specialitatile culinare frantuzesti.
Care sunt planurile pentru vacanta/vacantele de vara de anul aceasta?
Anul acesta am inceput vacanta de vara cu o saptamana in Grecia impreuna cu copiii, probabil vom merge fara cei mici la Londra un weekend cu ocazia turneului de tenis de la Wimbledon, cateva saptamani vom merge in formula completa in Bulgaria langa Balcic, unde avem o casa de vacanta pe un teren de golf si, daca reusim sa le facem copiilor viza, spre sfarsitul verii ii vom duce pe baietii mari la Disneyland.
O destinatie favorita pentru a calatori in familie? Genul de destinatie preferata pentru cuplu?
Dubai. Roma
baiatul letitiei pescariu
Cum te pregatesti de vacanta de vara? Exista anumite ritualuri pe care le urmezi inainte de a pleca in vacant (dieta, terapii corporale, sport etc)?
Nu am ritualuri speciale inainte de vacanta. Mananc destul de echilibrat, fac masaje si sport de 2-3 ori pe saptamana. Acesta este stilul meu de viata.

Travel & fashion

letitia surfingVacantele tale/iesirile tale au si componenta de shopping? Mergi in vacante cu obiectiv exclusiv de shopping?
Da. Intotdeauna exista componenta shopping. Este un must. Fara ea nu se poate. Cat de putin. Nu merg in vacante exclusiv pentru shopping, dar trebuie sa ma intorc cu ceva nou acasa. Pentru mine sau pentru baieti. Nu conteaza.
Ce pui in bagajul de vacanta?
In iesirile de weekend in doi, reusesc sa ma limitez la strictul necesar. In vacantele mai lungi de o saptamana iau mereu lucruri in plus, iar daca plecam si cu copiii, pare ca ne mutam de acasa. Pentru sotul meu nu este prea amuzant, dar asa se intampla de fiecare data.
Ce anume achizitionezi intr-o vacanta? Nu te limita doar la haine si doar la tine, mergi si catre alte zone (carti, design, suveniruri).
Exista si destinatii complet neinteresante pentru shopping. Locuri cu o incarcatura speciala, de care vreau sa imi amintesc. Am achizitionat de la Venetia doua tablouri. Din Filipine am adus o statueta de lemn: un elefant cu pui. De la Oceanul Indian am o nuca de cocos rara, care se gaseste numai acolo: Coco de Mer. Din Paris am adus un afis al spectacolului de la Moulin Rouge. Sunt lucruri care m-au inspirat pe moment.
letitia si fiul eiStylish mom – cum este o mama stylish in  acceptiunea ta?  Este doar o mama preocupata de moda sau mai mult de atat?
Teoretic, “stylish” se traduce prin “la moda”. Dar vorbind despre o mama stylish, cred ca ar trebui sa extindem sensul cuvantului si sa iesim putin din sfera fashion. Stylish mom trebuie sa fie in pas cu moda, desigur, sa se procupe de felul in care arata, dar in acelasi timp sa incerce sa tina pasul cu preocuparile copiilor ei, cu evolutia tehnologiei, sa caute metode de educatie si indrumare a celor mici in concordanta cu vremurile rapid evolutive, in care traim. Si pentru toate acestea, este nevoie de rabdare, perseverenta si multa iubire.
Cu ceva experienta de viata in spate si o perioada lunga de timp in care am incercat sa fac totul perfect pentru toata lumea, am constientizat faptul ca, inainte de a fi mama lui Vlad, Alex si Ianis, eu sunt EU. Si daca eu nu sunt fericita, atunci nu reusesc sa ma bucur nici de toate lucrurile “perfecte” pe care le fac. Asa ca incerc sa imi gasesc timp si pentru mine si atunci pur si simplu ma deconectez. Trebuie sa ne ingrijim de corpul nostru, prin sport, masaje sau terapii, dar este la fel de important sa ne gasim un hobby, o pasiune. Eu practic dans sportiv si golf si ma simt minunat!” Letitia Pescariu
 

Stylish Mom cu Rovena Andrei – Summer Edition – 28 iunie la Pescariu Sports & Spa

Sambata, 28 iunie 2014, intre 10.00-13.00 – summer styling pentru mame si viitoare mame. Vorbim despre ce se poarta in aceasta vara, despre cum adaptam tendintele la stilul propriu, despre alegerea costumului de baie in functie de silueta si a ochelarilor de soare in functie de fizionomie. Ce punem in bagaj si pe unde facem shopping destept, in vacanta. Vorbim despre coafuri, despre cum sa te aranjezi repede si frumos si cum ne protejam parul in sezonul cald. Nu in ultimul rand vedem ce protectie solara sa folosim, cum intretinem tenul si cu ce produse de make-up ne aranjam vara aceasta. Asteptam inscrierile voastre AICI.
stylish mom summer edition