Photo: Cosmin Gogu Photography

Photo: Cosmin Gogu Photography

Cu Ana m-am intalnit la cateva party-uri pentru copii si mi-a placut tare si chiar de la inceput familia frumoasa pe care o face cu Zinca (3 ani), cu Amza (5 ani) si cu Dragos, tatal copiilor. Ana emana echilibru, relaxare, optimism si fermitate in acelasi timp. In ea se regasesc perfect calitatile mamei stylish: echilibru intre viata personala si cea profesionala, preocupare pentru familie dar si pentru propria persoana, atitudine, feminitate. De 10 ani piloteaza avioane, fiind prima absolventa a Academiei de Aviatie, adica prima femeie-pilot de dupa Revolutie. Este pilot de linie la compania Tarom si zboara pe Boeing737.
Ana spune ca este o mama ca toate mamele, care face in asa fel incat sa fie cat mai mult in preajma piticilor ei. Regula simpla dupa care se ghideaza este ca tot timpul ei liber sa fie petrecut in familie: in parc, la piscina sau la o banala inghetata, care probabil ii incanta pe copii cel mai mult.
Mi-am dorit sa aflu mai multe despre Ana si despre preocuparile ei de vacanta, de familie si de fashion, asa ca iata mai jos ce mi-a povestit.

Fashion

ana, zinca, amza

Ana, Zinca si Amza — photo: Cosmin Gogu Photography

Ce e fashion-ul pentru tine?  Cata importanta acorzi modului in care te afisezi in public, stilului tau vestimentar in general?
Nu pot spune despre mine ca as fi o “fashion girl”, mai mult inclin spre stilul sport care imi permite mai multa libertate de miscare si astfel pot fi mult mai lejera in alergaturile mele intre job, piata, parcuri. Apreciez bunul gust si simplitatea clasicului care pot fi adaptate in aproape orice situatie. Imi place cand trebuie sa merg la cumparaturi pentru a-mi alege ceva pentru o ocazie speciala.
Te informezi despre trenduri vestimentare? Care sunt sursele tale de informare pe acest subiect?
Nu prea sunt updated la ultimile trenduri, ma multumesc sa rasfoiesc cateva reviste.
Iti place sa faci shopping? Ce fel de shopping faci? Enumera cateva dintre tips-urile tale de shopping.
Nu cred ca exista vreo femeie care sa nu includa shoppingul printre pasiuni :-).  Prefer sa fac cumparaturi in strainatate, caci nu imi place sa merg prin mall si profit de putinul timp pe care il am pentru shopping atunci cand sunt in alte tari. In general stiu ce si din ce oras sa-mi iau – e ca atunci cand te duci tintit intr-un anumit magazin din mall. Nu fac rabat la incaltaminte –  mereu trebuie sa simt piciorul comod. Hainele mi le aleg in asa fel incat sa-mi evidentiez corpul si in egala masura sa-mi ascund micile defecte. Nu am un brand preferat, singurul criteriu este ca hainele sa mi se potriveasca.

Travel

Ce e travel-ul pentru tine? Cu ce fel de obiective/interese calatoresti?
Travel-ul e cea mai mare pasiune a mea. Acum astept cu interes sa mai treaca un an-doi pentru a putea sa ne reluam calatoriile mai indepartate,  nu doar in Europa. Imi place conceptul city-break si as profita de el mai mult, dar  intervin unele bariere de timp care nu ne permit sa fim pe deplin multumiti. Obiectivul calatoriilor e de obicei  relaxarea, insa am unele perioade din an cand imi pot aloca timp pentru shopping travel si asta depinde si de prietenele mele, caci nu-mi place sa merg singura, mereu combin utilul cu placutul.
Ce e family travel-ul pentru tine?  Ce a a dus nou in viata ta calatoritul in familie, ce inseamna pentru tine sa calatoresti in familie?
Family travel=family time, best time for me, just enjoy. Ce e nou, e ca nu planific concedii in destinatii indepartate.
In ce gen de vacante mergi impreuna cu familia/copilul? Ce fel de activitati vi se potrivesc?
Vara mergem la mare si un pic de munte, iar in restul anului prin diverse orase din Europa.
Care sunt planurile de vacanta pentru aceasta vara?
Anul acesta planific o vacanta in Romania, mai exact Eforie Nord – pentru a fi aproape de  aerodromul Tuzla si in preajma avioanelor – pentru distractia copiilor, de Popasul Pescarilor din Olimp – pentru borsul de peste si de distractia din Vama Veche. Atat am planificat deocamdata,  dar mai e timp pana la sfarsitul anului si pentru  spontaneitate.
O destinatie favorita pentru a calatori in familie? Genul de destinatie preferata pentru cuplu? Italia cred ca e o tara potrivita pentru familii,  iar pentru cupluri cred ca ceva exotic trezeste simturile.
Cum te pregatesti de vacanta de vara? Exista anumite ritualuri pe care le urmezi inainte de a pleca in vacant (dieta, terapii corporale, sport etc)?
Nu chiar… singura mea grija e sa am bagaje minimalale, caci tot ce ne lipseste se poate si cumpara,  iar noi femeile mereu cautam ocazii sa cumparam.

Travel & fashion

Vacantele tale/iesirile tale au si componenta de shopping?  Mergi in vacante cu obiectiv exclusiv de shopping?
Da, mai mereu.
Ce pui in bagajul de vacanta?
Minimul necesar pentru toti 4 si deja este prea mult.
Ce anume achizitionezi intr-o vacanta?
Nu plec niciodata setata pe ceva, vacanta e pentru a te bucura de familie,  iar vacanta e perioada rasfatului atat alimentar cat si al cumparaturilor (in limite acceptabile).
Stylish mom – cum este o mama stylish in  acceptiunea ta?  
Eu zic ca a fi stylish este un mod de a sti ce si cum sa adopti pentru tine si pentru familia ta, pentru a te simti mereu bine si pentru a fi relaxata.

Stylish Mom cu Rovena Andrei – Summer Edition – 28 iunie la Pescariu Sports & Spa

Sambata, 28 iunie 2014, intre 10.00-13.00 – summer styling pentru mame si viitoare mame. Vorbim despre ce se poarta in aceasta vara, despre cum adaptam tendintele la stilul propriu, despre alegerea costumului de baie in functie de silueta si a ochelarilor de soare in functie de fizionomie. Ce punem in bagaj si pe unde facem shopping destept, in vacanta. Vorbim despre coafuri, despre cum sa te aranjezi repede si frumos si cum ne protejam parul in sezonul cald. Nu in ultimul rand vedem ce protectie solara sa folosim, cum intretinem tenul si cu ce produse de make-up ne aranjam vara aceasta. Asteptam inscrierile voastre AICI.
stylish mom summer edition