Cu Carla ne-am mai intalnit acum cateva luni, inainte de lansarea primului modul Stylish Mom din Bucuresti. Intre timp, Carla a implinit 40 de ani (si va asigur ca e o mamica fermecatoare de 40 de ani), a pornit, alaturi de sotul ei, agentia de turism pentru familii cu copii Gulliver Tours si a numarat nu mai putin de 61 de tari vizitate, dintre care cateva impreuna cu cei doi nazdravani Matilda (3,5 ani)  si Sabin (5 ani in curand). Fashion-ul si family travel-ul sunt constant pe lista ei, dupa cum veti citi imediat.
 

“Calatoresc ca sa exist, in primul rand! Si apoi, ca sa invat, sa iubesc si sa descopar lumea!”

familia enea

Ce e travel-ul pentru tine? Cu ce fel de obiective/interese calatoresti?
Un stil de viata! N-as putea concepe viata fara calatorii. Sunt… hoinara din copilarie, iar faptul ca n-am avut prea multa stare in acelasi loc m-a impins mai tarziu catre meseria de jurnalist. Si, ceva mai tarziu, catre cea de jurnalist de travel! Calatoresc ca sa exist, in primul rand! Si apoi, ca sa invat, sa iubesc si sa descopar lumea! Acesta este, de fapt, si motto-ul celui mai nou copil al nostru, Gulliver Tours. O agentie de turism care stie ce-si doresc familiile cu copii, dar are si experienta vacantelor in doi, a croazierelor care se lasa cu amintiri de neuitat sau a vacantelor pentru bunici in cautare de magie. O agentie pe care-am gandit-o impreuna cu Ciprian, sotul meu si in care o am partenera pe Cristina Pipias, o colega buna si un consilier de turism experimentat.
 

carla si fiica ei

Ce e family travel-ul pentru tine? Ce a a dus nou in viata ta calatoritul in familie, ce inseamna pentru tine sa calatoresti in familie?
Am acelasi raspuns ca la prima intrebare! N-as putea concepe viata fara family-travel! Suntem o familie (destul de) mare, (suficient de) galagioasa si (aspirant) fericita pentru care călătoriile sunt esentiale. Da, ne încumetam sa mergem cu doi copii relativ mici în capatul celalalt al pamantului. Am trecut prin toate fazele: “Biberonul!!!?? Crezi ca putem sa-l luam in avion? Cauta o companie care ne lasa cu caruciorul in cala! Cate scutece punem in rucsac? Daca bebe plange prea mult si se enerveaza vreun vecin de palier? Cum ne descurcam cu mancarea la fata locului? Piscina pentru copii are suficiente tobogane? Locul de joaca o fi la umbra? Plecam cu masina atata drum??? Zbor de 9 ore cu un copil de biberon? Asigurarea de sanatate functioneaza? Doamne, sper sa nimerim un hotel cu plaja exotica, apa lina si personal cu rabdare de fier, capabil sa faca fata micilor nostri terminatori! “Ca sa-ti faci idee, am fost pana in Dubai cand Matilda avea doua luni, iar Sabin are vreo 11 tari vizitate la activ. Dintre care, cea mai indepartata este Cuba!
saritura din capul verde
In ce gen de vacante mergi impreuna cu familia/copilul? Ce fel de activitati vi se potrivesc?
Cred ca am testat tot ce se poate: si sejururi lenese (care din pacate, n-au fost prea lenese, pentru ca nazdravanii nostri nu cunosteau acest concept), si city-break-uri, cu mers de dimineata pana seara, si scurte vacante active (acum un an si jumatate am coborat, pe jos, de la Cota 2000 cu Matilda in brate; iar Sabin a mers tinut de mana aproape toata distanta – la un moment dat a obosit, dar avea 3 ani si jumatate atunci). Am vizitat muzee si castele, am bifat destul de multe fortarete, am fost in cateva croaziere interesante (din Corfu in Paxos si Antipaxos, din Sorrento in Capri), am facut si un circuit in Italia. Toate acestea sunt vacante pe care le-am facut cu copiii! Despre calatoriile in doi, n-as avea loc sa povestesc… Ne place sa hoinarim destul de mult in Romania, vara aproape ca nu exista weekend in care sa stam acasa. Suntem activi, iubim hotelurile cu piscina si spa, dar nu ne-am strambat nici cand am stat in cabane (si s-a intamplat de cateva ori). Suntem curiosi, deschidem poarta stanelor, ca sa bem lapte abia muls, si ne afundam in paduri bogate, cautand ciuperci sau fructe de padure.
 
carla enea
Ce e fashion-ul pentru tine? Cata importanta are pentru tine modul in care te afisezi in public, cata atentie acorzi stilului tau vestimentar?
O dragoste veche, descoperita cand eram mica si-ncercam sa-mi croiesc tinute din hainele retro, gasite in dulapul mamei. O sarcina de serviciu care-mi placea cand lucram la revista Unica (desi eram mai mult specializata pe interviuri si materiale care sustineau coperta). O preocupare cotidiana care ma tine ancorata intr-o realitate frumoasa! Si, ca sa raspund si la a doua intrebare, incerc sa fiu echilibrata ori de cate ori ma afisez in public. Pe vremuri, eram mai indrazneata! Am avut, de exemplu, codite africane… A cum prefer simplitatea si lejeritatea!
 
Te informezi despre trenduri vestimentare? Care sunt sursele tale de informare pe acest subiect?
Sunt destul de in tema cu trendurile, pentru ca scriu articole de travel in Unica sau in Marie Claire, si automat studiez paginile de fashion. In plus, imi cumpar ori de cate ori am ocazia revistele Elle si Glamour, editiile din Romania, atunci cand sunt acasa, sau pe cele locale, cand plec in vacante. Si, urmaresc pe facebook, instagram etc cateva bloggerite de fashion (Chiara Ferragni, Diana Enciu & Alina Tanasa,  Blair Eadie s.a.).
 
Stylish mom – ce iti sugereaza termenul asta? Intelegi prin el doar o mama preocupata de moda sau mai mult de atat?
Stylish mom este femeia care reuseste sa acorde aceeasi importanta copiilor, sotului, prietenelor si timpului petrecut cu ea insasi.
 

Travel & fashion

 
Vacantele tale/iesirile tale au si componenta de shopping?  Mergi in vacante cu obiectiv exclusiv de shopping?
Pana acum nu am fost doar in vacate de shopping, recunosc ca mi-ar placea!
 
carla si ciprianCe anume achizitionezi intr-o vacanta? Nu te limita doar la haine si doar la tine, mergi si catre alte zone (carti, design, suveniruri)
Lego si alte jucarii, cd-uri cu muzica locala, bijuterii traditionale, vin sau alte bauturi cu specific local, etc. Din Tunisia, am venit acasa cu un frumos covor din lana alba, mare si greu :))!
 
Cum ti se pare ideea unui produs de travel care sa aiba atat componenta de family, cat si componenta de fashion? In ce destinatii vezi un astfel de produs?
Imi place, in felul acesta toti membrii familiei sunt rasfatati. E un produs complex, care poate imbina relaxarea la spa cu activitatile copiilor la locul de joaca sau pe terenurile de tenis, eventual cu pasiunea tatalui pentru calarie sau biking, in functie de dotarea hotelului si de specificul zonei. Si, bineinteles, cu placerea noastra, a Evelor, de a trece pe la salonul de coafura si cosmetica sau de a face shopping (daca asta e posibil chiar in cadrul hotelului, cu atat mai bine). Unde vad un astfel de produs? In multe locuri, de la Turcia, la Tenerife, de la San Marino la Paris…
 
Photo arhiva personala
Daca vreti sa vedeti cine ne-a mai povestit despre pasiunile lor in materie de calatorii si fashion, va invitam sa cititi Interviurile despre stil si shopping.

Stylish Mom – fashion & family break – Predeal 28-30 martie 2014

Stylish Mom – fashion & family break –  viziunea noastră asupra unui weekend de petrecut în familie dar și cu prietenii, pentru copii, pentru tați dar mai ales pentru mame, cu o sesiune interesantă și interactivă de stil, cu acces la spa-ul hotelului și cu atelier de creativitate pentru copii. Detalii și înscriere AICI.stylish mom predeal