Știți că acum ceva timp vă arătam pictorialul și povesteam alături de voi despre trupa rock UrbanKid.ro? 😀
Mai țineți minte că mămica din trupa rock UrbanKid.ro ne povestea la acea vreme despre faptul că a plecat cu cei doi băieței singură în vacanță în Antalya, despre încrederea pe care ea o are față de cei doi băieței și despre faptul că atunci când și-a dorit ceva a luptat până în pânzele albe pentru a avea acel lucru mult dorit?
Ingrid SolcanuIngrid, mămica gemenilor soliști la noi în trupă, este o mămică tare cool, extrem de sexy și mai ales foarte curajoasă și veselă, care ne povestește astăzi despre ce înseamnă pentru ea să fii un părinte fun și bun.
Eu zic că a fi mămică nu înseamnă că trebuie să uiți cum e să fii femeie, iar a avea încredere în tine este primul pas pe care-l poți face pentru a putea lăsa pe viitor încrederea ta pe măinile celorlalți, ale copiilor, bunicilor, prietenilor sau partenerilor de viață.Ingrid Solcanu
Citiți mai jos despre mămica Ingrid Solcanu, mămica trupei rock UrbanKid.ro!
Ai născut natural sau te-ai gândit la asta ca la o opțiune?

Mi-am dorit foarte mult să nasc natural și am trăit cu această idee până în ultimul moment, dar nu s-a mai putut. Din calculele mele, am zis că pe la 7 luni nasc, având în vedere că din sarcinile de gemeni doar 10% sunt duse la termen.
Ingrid SolcanuDoctorii mi-au spus că primul copil e mare și că are și capul mare, deci o să fie greu, plus că al doilea are cordonul în jurul gâtului, așa că am făcut cezariană la 39 de săptămâni și patru zile.
Citisem foarte mult despre nașterea naturală, știam că este mult mai sănătos și pentru mamă, dar și pentru copii, în condițiile în care totul decurge ok și nu e nici o problemă și mă pregătisem din toate punctele de vedere pentru o astfel de naștere Din păcate, nu s-a putut, dar până la urmă totul a fost ok și cu cezariana.Ingrid Solcanu

I-ai alăptat ori ai decis să le dai lapte praf?

Mi-am dorit mult de tot să alăptez și am zis că o să fac orice pentru asta. Foloseam pompa o dată la trei ore, pentru că mi s-a spus că cu cât o să mă storc mai mult cu atât voi produce mai mult lapte. În primele luni aveam impresia că doar asta fac, pentru că după ce mânca primul, apoi al doilea, apoi mă așezam la pompă și după scurt timp o luam de la capăt.

Ingrid Solcanu

A fost o perioadă destul de grea pentru mine, dar mi-am dorit atât de mult să alăptez, încât am făcut tot posibilul să pot face asta. Apoi mă temeam că nu voi putea alăpta pentru că nu voi avea lapte suficient, dar nu a fost deloc așa, pentru că i-am alăptat până la un an și trei luni.

Cea mai bună prietenă sau prieten este mămică / tătic?Ingrid Solcanu

Cea mai bună prietenă e mămică și până am început să lucrez mă vedeam des cu ea. Ne asemănăm mult, cred că nici nu se poate altfel, pentru că trebuie să mergem în același sens.

Ai mâncat în timpul sarcinii cât pentru trei?Ingrid Solcanu

Nu, sub nicio formă! Cât am fost însărcinață în primele patru luni am slăbit 5 kilograme, din cauză faptului că vomam chiar și de opt ori pe zi, indiferent ce mâncam.
Cu timpul, am început să mă simt mai bine, dar oricum de grețuri nu am scăpat decât o singură lună.Ingrid Solcanu
Mâncam când puteam, în general mai spre seară, dar cantități mici. Am avut și o perioadă în care am avut o foame groaznică, dar nu puteam mânca decât câte puțin.
În timpul sarcinii am luat doar 19 kilograme, ceea ce pentru o sarcină de gemeni a fost destul de ok.Ingrid Solcanu
Nu m-am gândit că mănânc pentru trei, dacă mi-era foame mâncam, dacă nu, nu. Nu m-am gândit niciodată “Vai, sunt însărcinată trebuie neapărat să mănânc”

Ai avut ce să dai jos? Sau ai un organism foarte bun și nu a trebuit să-ți pui problema asta?Ingrid Solcanu

Am mai mers la sală, dar nu am ținut un regim strict, am început să slăbesc foarte tare după ce au împlinit ei 2 ani și jumătate, trei. Nu am mai mâncat dulciuri, dacă nu-mi era foarte foame mâncam o salată sau ceva ușor… Nu m-am chinuit foarte tare, dar nici nu am stat fără să-mi pese.
Eu am fost și model și după ce mi se spunea că trebuie să slăbesc nu știu câți centimetri până la următoarea prezentare, acum mă uitam că băieții deja crescuseră, deja mă uitam la mine și-mi ziceam că trebuie să fac ceva., să fiu exact ca înainte.

Ingrid SolcanuAi avut parte de priviri lungi sau chiar ciudate din partea celorlalți?

M-am dus să-i iau de la grădiniță, la un moment dat, îmbrăcată în niște pantaloni scurți și niște cizme. Era toamnă și o doamnă m-a întrebat dacă îmi e frig, evident pe tonul de “Poate data viitoare o să-ți fie frig”. Robert s-a uitat la ea și i-a zis: “Nu, mami e curajoasă și uite, are și cizme” ☺)
Am avut parte de multe ori de privire ciudate, ba chiar mi s-a pus și întrebarea: dar chiar sunt copiii tăi?
Îmi aduc aminte că anul trecut la mare am plecat singură cu ei la telegondola de la Mamaia; își doreau foarte mult să se plimbe, să vada totul “de-acolo de sus” La rând erau un bunic și o bunică, ai mei se tot învârteau pe acolo, iar bunica îi întreabă pe unul din ei: “Mămica unde e? La plajă?” La care unul dintre ei “Nu, mami e acolo”, bunica s-a uitat lung și apoi și-a cerut scuze, mi-a spus că ea credea că sunt bona lor, nu mama lor.

Ingrid SolcanuÎn prezent practici un sport?

Acum mă “întrețin” cu sportul de a-i duce dimineața la grădiniță ☺) E destul de greu să le pregătesc mâncarea, să reușesc să-i dezbrac de pijamale, să alerg dupa ei prin casă să îi îmbrac pentru grădi, să reușesc să mă pregătesc și eu și să ajungem și la timp fiecare la “serviciul” lui. Apoi, la despărțire mai avem probleme uneori, pentru că ei sunt foarte atașați de mine și nu prea vor să înțeleagă că nu pot sta împreună cu ei chiar tot timpul.

Ingrid SolcanuPentru final suntem curioși cum ți s-a părut ședința foto?

Sedința foto cu Stoico a fost o experiență foarte cool. Mai ales că nu mai pozasem de foarte mult timp și îmi era dor de toate lucrurile astea. M-am simtit foarte bine, am fost încântată că pozele vor fi făcute de Adi și mi-a plăcut foarte mult ce a ieșit. Tot timpul mi-a părut rău că nu am făcut niște poze la fel de frumoase în perioada cât am fost însărcinată, sau apoi cu Robert și Razvan cât erau ei foarte mici. Dar bineînțeles că atunci ba mi se părea că sunt grasă, ba că nu sunt așa cum eram eu obișnuită cu mine etc. Dar acum am trecut peste toate etapele astea, sunt mulțumită de mine și mă bucur că datorită încrederii pe care am reușit să o recapăt au ieșit aceste poze atât de frumoase. Și după mult timp îmi dau seama că o femeie e frumoasă pe tot parcursul sarcinii, alăptatului și așa mai departe, chiar dacă în unele momente știu că impresia personală e alta. Bineînțeles, asta dacă nu se neglijează complet!

Ingrid SolcanuCum ți se pare UrbanKid.ro?

UrbanKid.ro îmi place pentru că nu e doar un alt site despre creșterea copiilor, care “te învață” ce și cum ar trebui făcut. Îmi place pentru că e fun, surprinzător, cu informații interesante și foarte dinamic! Am citit multe lucruri interesante aici și cu siguranță îl voi urmări și pe viitor.

Make-up artist: Nicoleta Timus
Hair-styling: Geta Voinea

Foto: Adrian Stoicoviciu
© UrbanKid.ro & Ingrid Solcanu, 2011-2012. Pot fi preluate maxim 3 fotografii, numai cu menționarea vizibilă, explicită și functională a link-ului https://www.urbankid.ro/ingrid