anita panait

Anita Panait

Zilele trecute va provocam sa vorbim nestanjenite despre fashion si despre shopping la cele trei evenimente dedicate femeii si primaverii, reunite sub numele de Promenada Stylish Spring. 2, 3 si 5 martie, pe locuri, fiti gata, staaaart! Start pentru evenimentele astea dedicate femeii, dedicate primaverii si dedicate dulapului de acasa si hainelor care isi gasesc locul in el.

Ca sa va deschidem si mai tare pofta de primavara si pofta de a fi alaturi de noi si de Rovena la inceput de martie, am inceput sa vorbim deja pe teme de styling si de shopping cu oamenii din jurul nostru, intrebandu-I tot felul de lucruri despre obiceiurile lor de a face achizitii vestimentare. Ne-au raspuns la intrebari mai multe femei frumoase, dinamice, cu varste diferite si cu preocupari diferite, pe care vi le vom prezenta, cu tot cu preferintele lor de shopping, in interviuri aici, pe urbankid.ro. Azi vorbim cu Anita Panait.
Anita Panait are 28 de ani si gestioneaza comunicarea B2B la Intact Media Group. In timpul liber ii place sa calatoreasca, sa citeasca, sa danseze si sa experimenteze diverse sporturi, mai mult sau mai putin extreme. Din cand in cand o gasiti si pe blogul ei de calatorii – 360calatorii.ro.
 
Care sunt sursele tale de inspiratie in materie de moda si de shopping? Ce citesti, cu cine te consulti?
Anita: Sunt in general foarte curioasa in ceea ce priveste moda. Da, sunt una dintre multele victime ale consumerismului in masa in privinta produselor de imbracaminte. Urmaresc trendurile, dar mai mult pentru cultura mea, nu sa le urmez mereu intocmai. Citesc orice apuc in general, sursele sunt multiple. Imi place insa sa citesc Elle, Marie Claire si Harper’s Bazaar indeosebi. Nu rasfoiesc foarte multe reviste, prefer research-ul virtual pe tot felul de site-uri de fashion, cateva bloguri, dar si mari outleturi/magazine vestimentare.
 
Ce fel de shopping faci?
–        Online sau offline?
anita panaitAnita: Personal, prefer mai mult offline. Fac si shopping online, insa ceva mai timid. M-as focusa mult mai mult pe online, insa mi-e teama ca nu mai scap de virus. Am senzatia ca la shoppingul online pierzi mult mai usor firul banilor de pe card. Pe de alta parte, desi am mari probleme cu rabdarea si nu sunt prietena cu probele indelungi, imi place sa simt materialul, sa vad un obiect de aproape.
–        In mall-uri sau in magazine independente?
Anita: Intr-o lume ideala, prefer magazinele independente. Mall-ul mi se pare ingrozitor de obositor, dar este cel mai la indemana, gasesti tot ce iti trebuie. Sunt mai practica de fel si nu sunt genul de persoana care ar sta o zi intreaga sa strabata orasul in lung si in lat ca sa ajunga la diverse magazine. Cu toate ca ambientul e mai placut.
–        In Romania sau in strainatate?
Anita: Cred ca ambele variante. In ultimii ani, am fi ipocriti sa spunem ca nu avem ce gasi si in Romania. Oferta mi se pare fabuloasa si la noi. Cred ca depaseste chiar puterea de cumparare.
–        Branduri romanesti sau branduri globale?
Anita: Nu tin foarte mult la branduri. Eu sunt o persoana impulsiva la cumparaturi. Daca ceva imi place si ma atrage ca magnetul, cumpar. Daca ma uit la eticheta, o fac doar ca sa verific preturile sau provenienta, in anumite cazuri. Mereu sunt curioasa sa stiu in ce tara s-a faurit obiectul ales.
In plus, treaba asta cu brandurile a devenit putin relativa. Sunt multe branduri internationale care produc si la noi, de exemplu. Sau in orice alta tare decat cea de provenienta a brandului.
–        Shopping planificat sau la impuls?
Anita: Intotdeauna la impuls. Nu imi amintesc nici macar o singura data sa fi planificat. Exceptand situatia unor evenimente speciale prestabilite.
–        Singura sau cu prietenele?
Anita: Prefer singura, cu toata sinceritatea. Dar mai merg si cu prietenele, uneori. Niciodata cu el. Decat atunci cand shopping-ul este numai si numai pentru el.
–        Doar pentru tine sau si pentru ceilalti din familie (partener)?
Anita: Cumpar si pentru ceilalti din familie cu mult drag. Dar recunosc ca, de cele mai multe ori, shopping-ul este un rasfat propriu.
 
Care este acel articol de fashion dupa care iti pierzi capul de fiecare data (articol vestimentar, accesorii, make-up)?
Anita: Pantofii. Niciodata nu sunt destui. As pune si gentile aproape pe acelasi piedestal.
 
Cum decurge o partida de shopping?  

anita

Anita Panait

Anita: Rapid. Am observat in ultimii ani diminuarea timpului petrecut la shopping. Mi se pare ca ma bucur mai mult de o sesiune scurta, dar eficienta, decat de plimbari indelungi, prin zeci de magazine. Imi stiu dimensiunile si proportiile foarte bine, astfel ca deseori cumpar lucruri care imi plac fara sa probez. Cu mici exceptii, desigur. De cele mai multe ori, aleg multe din impuls. Pe drumul catre casa de marcat, incep si mai las din ele. E important sa pleci dintr-un magazin cu lucruri care iti plac, insa care sa aduca si un suflu nou garderobei. Nu inteleg persoanele care isi iau mereu lucruri ce seamana mult intre ele. Sunt fan diversitate. Si nu cred ca are legatura cu lipsa unui stil.
 
Ce locuri preferate de shopping  ai (in Romania si strainatate)?
Anita: In Romania, cel mai des merg in Baneasa Shopping City. Iar printre magazinele preferate se numara BSB, BCBG, Zara, Karen Millen, H&M, Massimo Dutti, Nissa, Musette. In strainatate prefer shopingul in orase ca Londra –  Oxford Street si Regent Street, cu magazine ca Selfridge, Rivers Island. Top Shop, Primark (o revelatie pentru shopping-ul super ieftin); Milano si Roma in special pentru incaltaminte, New York – Victoria’s Secret, Coach, Macy’s; Viena – imi place foarte mult magazinul Cos; Paris – Galeriile LaFayette. Toate astea in functie de buget, desigur.
 

Stylish Spring by Promenada

Promenada-site-fara-chenar-01Recomandari vestimentare, make-up & hair, o scurta sesiune teoretica si o mai lunga sesiune practica:
–        2 martie – 16.00 – 17.30 – eveniment pentru mame si viitoare mame
–        3 martie – 18.30 – 20.00 – eveniment pentru femei
–        5 martie – 18.30 – 20.00 – eveniment  pentru femei
Unde? La Centrul Comercial Promenada, etajul 1, in zona H&M si High Heels.
Accesul este gratuit, iar inscrierea se face atat pe pagina de facebook a evenimentului cat si printr-un email de confirmare a participarii, la dana@urbankid.ro, email care sa contina in subiect: Inscriere eveniment <DATA> evenimentului (de exemplu, pentru inscrierea la sesiunea din 5 martie, subiectul este: “Inscriere eveniment 5 martie”).