Am inteles despre mine, si nu recent, ca sunt o persoana extrem de urbana. N-o sa ma mut prea curand intr-un sat uitat de lume, unde sa ma pierd printre culturile ecologice, nu bantui prin locuri virgine in calatoriile mele, iar vacantele pe care mi le iau (in familie sau in cuplu) departe de tumultul citadin nu dureaza prea mult.  Oriunde as fi prin tara si prin lume, caut cu placere orasul, cu locurile lui cool, cu oamenii lui colorati, cu sau fara muzee, cu sau fara obiective turistice, dar intotdeauna cu spiritul si inteligenta urbana pe care le emana.
Iar orasul in care traiesc nu e altfel decat orasele in care ajung prin drumurile mele. E un oras viu, simpatic cel mai adesea, hranit de oamenii frumosi care il locuiesc, inteligent, spiritual, frivol uneori. Abunda de locuri prin care sa te pierzi, locuri in care sa fii vazut, locuri in care sa-ti consumi tristetile sau fericirile, locuri de uitat, locuri de iubit. Fireste, are si locuri in care nu-ti propui sa ajungi vreodata sau locuri in care nu-ti doresti sa te mai intorci.
Am si eu, asa cum avem toti, o lista de locuri favorite in Bucuresti. Lista mea e foarte asemanatoare cu o cutie cu dorinte. Asemeni dorintelor, locurile mele sunt de mai multe feluri: cele care si-au castigat un loc pe termen lung pe lista – caci imi plac la fel de mult si dupa ani de zile; locuri care parasesc lista – caci fie nu se mai potrivesc etapei in care ma aflu, fie m-au dezamagit; locuri care intra pe lista – in general locuri noi in peisaj sau recent descoperite.
Unul dintre motivele pentru care sunt acest consumator urban de zi (caci, recunosc, noaptea ies mai rar) este acela ca biroul meu este mobil:  lucrez prin cafenele, mananc pe unde lucrez, imi fac intalnirile pe unde mananc si lucrez, fac shopping in apropierea locurilor unde am intalniri (de la shopping de mancare la shopping de cadouri). Un alt motiv pentru care vanez locuri simpatice prin oras si apoi le frecventez este ca am un copil la fel de urban ca mine. Care stie exact numele ceainariei unde vrea sa bem un ceai, al restaurantului unde ii plac calamarii sau pizza, al magazinului unde sunt cele mai faine carti, cele mai cool jucarii sau cele mai simpatice abtibilduri. Prin urmare, cand ai asa un partener pentru iesiri urbane (fie ca sunt in 2, impreuna cu tatal sau cu alti prieteni), e musai sa stii (aproape) tot ce misca prin oras.

Daca imi plac mall-urile?

Nu in mod special. Nu le caut daca sunt plecata din oras si ajung cu greu intr-unul daca sunt plecata din tara. Insa, oriunde as fi, recunosc valoarea utilitara a unui mall in cateva cazuri specifice. Iar in orasul meu, desi nu sunt consumatorul de mall ca loc prioritar de agrement, ajung destul de des intr-un astfel de loc. Pai, pentru ca cea mai apropiata cafenea decenta din cartierul meu, unde pot lucra in tihna pe vreme rece, este intr-un mall (cafenea unde imi aranjez si multe dintre intalniri) – cel mai frecvent motiv, de altfel. Pentru ca, daca am de cumparat un cadou si nu stau bine cu timpul, mi-e mai simplu sa ma opresc intr-un mall si sa aleg. Pentru ca ma intereseaza acel brand pe care il gasesc doar intr-un (anumit) mall. Sau pentru ca pur si simplu pot face intr-un singur loc mai multe lucruri cand sunt inghesuita cu timpul: lucrez, fac shopping, am intalniri de business sau cu prietenii, beau un ceai sau mananc ceva in viteza.
In general imi plac locurile deschise (iar in anotimpurile calde prefer sa ma agat in terase cool) si nu sunt consumatorul compulsiv de mall, insa si printre mall-urile bucurestene am favoritele mele, dupa cum am si locuri care nu sunt si nu vor fi pe lista mea.

Daca Promenada e pe lista mea?

Cu Promenada istoria e simpatica. Nu a fost dragoste la prima vedere, caci s-a intamplat sa il vad chiar in prima lui zi de viata, cand mi-au ramas in minte doar un design simpatic dar rece, o mare diversitate de fauna urbana si vreo cateva restaurante care pareau mai cool decat eternele fast food-uri de mall, dar care nu-si ridicasera inca obloanele. Si terasa imensa.
Stylish spring Promenada
Nu a fost dragoste la prima vedere, dar s-a infiripat  o simpatie la revedere, atunci cand publicul s-a mai filtrat si a ramas cel care intelege despre ce e Promenada. Am descoperit un loc discret si chic, care are si cateva branduri in exclusivitate, unde gasesti restaurante peste media carciumilor din mall-urile bucurestene si care are o terasa imensa, astfel incat publicul sa fie fericit si in anotimpurile calde. Iar recent am aflat ca Promenada e “cladire albastra” – cladire inteligenta construita cu materiale care nu capteaza microbii si care reflecta lumina.
Conceptul asta urban chic care integreaza un element natural mi se potriveste foarte bine. Il simt foarte mult pentru mine, pentru oamenii sociali si urbani, cu minti frumoase, care vor ca un astfel de spatiu sa fie mai mult decat un adapost pentru branduri. Il simt ca pe un loc confortabil si agreabil, total neinteresant pentru cei interesati sa defileze si sa vaneze.

Stylish Spring by Promenada – 2, 3 & 5 martie

Stylish Spring by Promenada exista pentru ca e mai mult decat un eveniment care se intampla intr-un mall. Este un eveniment pentru femei cu minti frumoase, pentru care confortul este mai important decat luxul si croiala mai de pret decat eticheta. In 2, 3, si 5 martie ne vedem in Promenada pentru ca acest mall este pentru femeile care pun mai mult pret pe stil decat pe moda, pentru cele care stiu sa poarte o haina, nu invers. Inscrieri pe pagina de Facebook a evenimentului si cu un email la dana@urbankid.ro. Trebuie sa stiti ca mai sunt cateva locuri doar pentru evenimentele din 3 si 5 martie!