Dacă vara este anotimpul concediilor lungi și al vacanțelor la mare, iarna vine cu Sărbătorile de Iarnă ce ne îndeamnă să fim mai buni, primăvara natura prinde viață și odată cu ea parcă suntem cu toții mai veseli, toamna suntem cu toții mai darnici și mai buni. Cămara este mereu plină de legume și de fructe de sezon, piețele și grădinile ne îndeamnă la tot felul de bunătăți proaspete și parfumate, este sezonul conservelor făcute în casă, al ceaiurilor sănătoase și aromate în jurul cărora adunăm toți prietenii la povești, al basmelor pentru copii și al plimbărilor în lung și’n lat în parcuri, excursii la munte sau spre bunici, joc și joacă prin frunzele căzute care colorează totul în jur, al plimbărilor lungi prin ploaie spre mirarea celor care se pitesc prin case la căldură.
La toate de mai sus, mai adăugăm și faptul că, după o perioadă lungă în care toate teatrele, instituțiile și școlile au fost în vacanță vara, acum toate reîncep spectacolele și cursurile.
Și pentru că tot a venit vorba despre primele zile de școală sau de cursuri ori workshop-uri, voi ce le oferiți celor mici drept gustare cât timp sunt plecați de acasă, pe lângă câteva fructe proaspte din piață sau din grădina bunicilor?
Noi am redescoperit biscuiții Poieni (i-ați gustat cu siguranță, sunt cei pe care îi găsim pe piață de peste 40 de ani, produși la Iași de VelPitar, dar acum îi găsim în alte “haine”, cu alt gust și, ceea ce este cel mai important: ingrediente multe naturale și sănătoase).
poieni
Un pachețel de biscuiți e mereu binevenit în ghiozdanul copiilor, ba chiar și în geanta mămicilor, în servieta de serviciu a taților sau… în buzunarul bunicilor. Conțin fibre atât de necesare organismului, la care se adaugă antioxidanții din merișoare (dacă îi alegeți pe cei cu merișoare sau alune) sau energie dacă vă îndreptați spre cei cu miere și unt. Ca și compoziție, cantitatea de unt este de 10%, miere 3%, merișoare 10%, iar alune caramelizate 8%.
Așadar, care este deliciul vostru toamna aceasta? Cu ce vă răsfățați familia?
Sursă foto: Mt. Hood Territory/ Flickr.com.