Am putea să-i spunem (și pe bună dreptate) că este Muzeul Eroilor, iar copiii și nu numai au un respect deosebit față de cei care înving focul și care pun viața celorlalți înaintea lor.
Spre rușinea mea, nu am fost niciodată la mjzeul dedicat pompierilor, așa că m-am gândit că poate se află și printre voi dornici să viziteze un loc dedicat celor care salvează zilnic vieți.

Putem vedea aici tot felul de mașinării folosite la stins focul. Unele datează din 1920. Un exemplu este motopompa Fiat montată pe trăsura Kernreuter.

Unde este Muzeul Pompierilor și istoria clădirii

Muzeul își desfășoară activitatea în Foișorul de Foc, clădire cu o înălțime de 42 de metri și care era folosită în trecut drept turn de observație pentru… apărarea împotriva incendiilor.
Clădirea a fost ridicată în anul 1890, cu gândul ca va avea și rolul de turn de apă, însă după ce lucrările s-au terminat compania locală de apă nu a avut destul de multe pompe puternice pentru a mple turnul cu apă.

Din anul 1963 locația a fost transformată într-un Muzeul al Pompierilor care ne așteaptă și astăzi să-l vizităm.
Programul de vizită este în cursul săptămânii între orele 8:00 și 16:00, iar în week-end doar pentru grupuri organizate (trebuie sunat mai întâi la 021-2522884 pentru programări). Biletul costă puțin, ca de altfel mai la toate muzeele de la noi: elevii, studenții și bunicii scot din buzunar doar un leu și jumătate, adulții 3 lei, iar taxa de ghidaj costă tot 3 lei.
Voi ați fost la Muzeul Pompierilor? Cum vi s-a părut?