Din seria teraselor child-friendly din București am descoperit de curând Chez Marie, care poate ne este cunoscut dat fiind faptul că există și un restaurant în zona Grădina Icoanei ce poartă același nume. Terasa este în zona Eroilor, adică destul de aproape de buricul orașului, dar în același timp destul de departe de agitați și aglomerația din oraș.
Primul lucru pe care orice părinte îl observă odată ce a pășit pe terasă este faptul că există un loc de joacă spațios și bine pus la punct pentru copii. Cu mașinuțe măricele, fotolii pufoase, o casă mică de jucării, ba chiar și un tobogan, tot locul este atent “monitorizat” de personajele din desene animate care sunt lipite pe gardul grădinii și de părinții care se pot așeza la una din mesele din apropierea locului special amenajat pentru a fi destul de aproape de copii, dar cât să poată și bea o cafea sau un ceai cu cineva.
Locul se laudă că oferă atmosfera anilor 30 și cele mai fine delicatese. Noi spunem că meniul este bogat și că prețurile sunt medii, adică nu lăsați tot salariul acolo, dar nici foarte ieftin nu este. Ar mai fi mers de minune, alături de frumosul loc de joacă un meniu special pentru copii sau măcar o secțiune dedicată celor mici, dar e bine și așa, pentru că avem ce alege cu siguranță din multitudinea de specialități ceva și pe placul copiilor.
Ați fost la grădina Chez Marie? Ce alte localuri child-friendly mai recomandați? 🙂

Surse foto: facebook.com/RestaurantChezMarie2.