WalkTheDog
Monopoly este un joc ce poate fi considerat destul de greoi, dar nu este singurul de acest tip care poate fi jucat în familie. Am descoperit jocul Walk the Dog.
Nu aveți nevoie să cumpărați nimic, decât să citiți cu atenție toate regulile și să printați (cu ajutorul unei imprimante cât mai mari) tabla de joc. Plus o pereche de zaruri, dar cred că nu zarurile sunt problema, găsiți voi o pereche prin casă.
Buuun, să vedem cum se joacă. După ce printați tabla de joc (și eventual o lipiți pe un carton, pentru a nu se strica prea repede) luați zarurile și le aruncați, cine are un scor mai mare le mai aruncă o dată pentru a vedea scorul. Fiecare punct înseamnă un pas pentru cățelul tău. Apoi urmează celălalt jucător.
Important de știut este faptul că cei doi căței (dacă jucați în doi jucători) nu au voie să împartă o căsuță, deci dacă nimerești în aceeași căsuță cu partenerul tău de joacă, atunci nu ai voie să te miști, ci aștepți încă un rând pentru a putea face alți pași. Pentru a câștiga, câinele tău trebuie să ajungă la căsuța cu numărul 50. Dacă ești la final și zarul tău arată că trebuie să faci mai mulți pași, atunci te întorci. De exemplu, dacă ești la căsuța cu numărul 48 și zarul tău arată 6, atunci faci doi pași până pe locul 50 și te întorci încă patru pași, până pe locul 46. Vei face mișcarea aceasta până când zarul tău va avea scorul de care ai nevoie să ajungi pe locul 50.

Există și excepții, pentru că nu fiecare căsuță este una sigură, dar le găsiți pe toate în planșa de joc.
Concluzia? Câțeii nu se plimbă doar în parcuri, ci și pe covorul din sufragerie! Cu zâmbete și distracție, evident!

Descărcați jocul Walk the Dog!