Ingrediente:

  • 1 cană zahăr brun (de la 3 ani) sau îndulcitor natural (de la 1 an): sirop de agave, pastă de curmale etc
  • 1 cană lapte (sau apă dacă doriți un dulce de post)
  • 1/2 cană ulei
  • 2 linguri cacao/carob (pudră de roșcove)
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 4 linguri de gem (fără zahăr pentru copiii mai mici de 3 ani)
  • 2 căni făină
  • stafide, nuci, migdale, alune, fructe uscate sau din compot, mirodenii după gust.

Mod de preparare:

Se amestecă toate ingredientele până la omogenizare, apoi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptorul încins în prealabil, pentru aproximativ 50 minute. Se încearcă cu scobitoarea: dacă aceasta iese uscată, prăjitura este gata. Se taie când se răcește.
Această prăjitură poate fi și un blat de tort, dacă o coaceți într-o formă rotundă.
Se ornează și se glazurează după preferințe și imaginație.
Citiți mai multe rețete și comentați pe Diversificare.ro.


Diversificare.ro vorbește părinților care vor să crească copii sănătoși. Scriem despre misterul diversificării alimentației, asa cum l-am cunoscut și înțeles noi, odată pornite pe drumul alternativ sau în tandem cu alăptarea. Chiar dacă a fost provocator, ne-am descurcat și vrem să împărtășim experiențele noastre cu părinți care parcurg acum același drum.
Ne documentăm, experimentăm, scriem despre reușite gastronomice și nu numai.
Vă invităm să ne citiți, să ne povestiți întâmplările voastre și să ne provocați cu întrebări la care să vă răspundem cât mai documentat.

Sursă foto: Golden_ie/ Flickr.com.