Ingrediente:

  • 1 kg de mere (6 mere mari);
  • 1 cană ulei;
  • 1 cană zahăr brun (pentru copii peste 3 ani), pastă de curmale sau alt îndulcitor natural (pentru copii mai mici de 3 ani);
  • 3 căni făină;
  • 2 linguri cacao (pentru copii peste 3 ani)/ pudră de roșcve (carob) (pentru copii mai mici de 3 ani);
  • 1 lingură bicarbonat de sodiu stins cu zeamă de lămâie
  • stafide, nucă, alune (opțional)
  • mirodenii

Mod de preparare: Merele curățate de coajă se dau pe răzătoarea mare, se adaugă uleiul, zahărul/îndulcitorul, bicarbonatul stins, cacaua/carobul, se amestecă și se adaugă făina puțin câte puțin. Se adaugă stafidele, nucile, mirodeniile și se amestecă până când compoziția devine omogenă.
Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptorul încins în prealabil pentru aproximativ 50 minute. Se poate orna cu fulgi de cocos, nuci, alune, migdale tăiate mărunt, frișcă.
Citiți mai multe rețete și comentați pe Diversificare.ro.


Diversificare.ro vorbește părinților care vor să crească copii sănătoși. Scriem despre misterul diversificării alimentației, asa cum l-am cunoscut și înțeles noi, odată pornite pe drumul alternativ sau în tandem cu alăptarea. Chiar dacă a fost provocator, ne-am descurcat și vrem să împărtășim experiențele noastre cu părinți care parcurg acum același drum.
Ne documentăm, experimentăm, scriem despre reușite gastronomice și nu numai.
Vă invităm să ne citiți, să ne povestiți întâmplările voastre și să ne provocați cu întrebări la care să vă răspundem cât mai documentat.

Sursă foto: rfduck/ Flickr.com.