Copiii iubesc să deseneze. Asta e clar. Pe pereți, canapele noi și deschise la culoare, scaunele din mașină, mobilă, ba chiar și pe pielea lor sau pe cea a părinților. Știți că avem dreptate și mai știți și faptul că cei mici adoră să deseneze cu mâinile, doar că lucrurile se complică atunci când totul în jurul lor arată ca un curcubeu ce nu se duce odată ce răsare soarele, ci trebuie spălat de părinți. 🙂
Pentru asta avem o soluție. Zău, chiar dacă sună a reclamă ieftină, chiar așa este (soluția, nu reclama, pentru că nu ridicăm în slăvi decât pungile de plastic care se închid ermetic).
Se iau culorile și se amestecă cu niște apă, în cazul în care nu sunt deja unele lichide. Apoi luăm o pungă de tip cu “zip” în care turnăm culorile și lăsăm copiii să le amestece după bunul plac, fără să le arătăm că punga se poate și deschise (asta rămâne secretul nostru).
desen_1
Dacă nu găsiți astfel de pungi (ultima dată am văzut prin Ikea) puteți să încercați și varianta mai rapidă cu ce aveți prin casă: un carton + folie alimentară, pe care o lipiți atent cu muuultă bandă adezivă la capete de carton, după ce ați adăugat deja culorile pe foaie.
desen_3
Desigur că cei mici nu vor fi la fel de încântați precum atunci când toate culorile nu sunt doar pe planșa de colorat, ci și pe ei, dar e un început, nu?
desen_2
Surse foto: housingaforest.com.