Poate încă nu ați intrat în vria cumpărăturilor de iarnă. Poate că anul acesta ați decis ca Sărbătorile de Crăciun să fie despre … ce înseamnă Crăciunul cu adevărat și nu despre umplut casa cu jucării și tot felul de obiecte. Sau poate anul acesta vreți să fabricați voi cadourile pentru cei dragi. Poate chiar v-ați propus ca toate darurile pe care le veți face vor fi non-jucării și non-alte lucruri care ne umplu casa.
Dacă ați ales vreuna dintre aceste variante sau, din contră, dacă sunteți în căutare de jucării frumoase, interesante și mai ales educative și cât mai naturale cu putință, rezistente în timp și care stimulează creativitatea copiilor (de la cele mai mici vârste până la cele mai măricele), v-aș propune un top de 5 jucării, din lemn, pentru free-play.
Sunt mare fan al jucăriilor care sunt cât mai simple și care pot să fie folosite într-o multitudine de jocuri, alese și conduse liber de câtre copii. De aceea vă recomand să aruncați un ochi peste aceste jucării (vă garatez și din experiența anilor trecuți cu ele în ceea ce privește: calitate vs preț vs timp de joacă). Jucăriile sunt potrivite indiferent că aveți fată sau băiat. Jucăriile din lemn sunt concepute în așa fel încât stimulează atât dexteritatea (indiferent că vorbim despre o jucărie de sortare sau despre un banc de lucru cu șurubelniță, fierăstrău sau șuruburi – tot din lemn, firește), cât și imaginația spațială, gândirea logică sau simțul sunetului sau al ritmului (pentru cele muzicale).
Așadar, vă las aici câteva jucării (de fapt sunt chiar multe modele). Atenție! Le găsiți săptămâna aceasta la Lidl!
Căsuță de păpuși din lemn și accesorii/mobilier pentru căsuță

 

Jucării/accesorii de bucătărie

Set de tren sau autostradă din lemn

tren si autostrada
Instrumente muzicale
instrumente muzicale
Alte jucării din lemn mai mici
jucarii lemn
Dacă v-a făcut cu ochiul ceva sau căutați altă jucărie în mod special, aruncați un ochi pe catalogul lor. Și … grăbiți-vă!