Când ați făcut ultima dată un experiment împreună cu cei mici? A venit weekendul, avem mai mult timp liber și ne bucurăm de el cu familia. Pe asta ne-am bazat când am ales experimentele de mai jos, poate le încercați și voi. Nu necesită multe lucruri pe care să le căutați prin magazine (ba chiar multe le găsiți acasă, prin bucătărie sau cămară), sunt rapid de realizat și rezultatele.
1 – Aveți nevoie de săpun lichid, apă caldă, sare de lămâie și praf de copt. Puneți într-o ceașcă apă caldă în care amestecați niște săpun lichid, peste care adăugați praful de copt.
1
La final, o linguriță cu vârf de sare de lămâie și, odată ce amestecați totul veți avea niște mici vulcani de culoare. Ceea ce e foarte tare e că spuma va dura ceva, deci vă veți putea bucura un timp mai îndelungat de rezultatele experimentului.
2 – Cerneala invizibilă se poate face cu suc de lămâie. Spuneți-le celor mici să lase cuiva drag un mesaj secret, pentru a face totul mai misterios. După ce se usucă bine totul, adulții sunt cei care pun foaia de hârtie peste o sursă de foc, moment în care mesajul devine vizibil.
2
3 – Punga magică plină de apă – ce se întâmplă atunci când introduceți un creion foarte bine ascuțit într-o pungă de plastic plină cu apă? Vă lăsăm pe voi să descoperiți, deși vă dați seama de rezultate și din fotografie. Aveți nevoie doar de o pungă închisă ermetic, creioane foarte ascuțite și un recipient mare deasupra căruia să faceți experimentul pentru orice eventualitate…
3
Surse foto: mentalfloss.com.