Când vedem rafturile pline cu jucării care mai de care mai complicate, mai colorate și mai scumpe uităm că de fapt a te juca înseamnă a avea imaginație. Cu un strop de imaginație și un pic de răbdare puteți încerca toate ideile de mai jos.
1 – Banda adeviză poate transforma covorul într-un drum adevărat, care poate să aibă și parcare pentru mașinuțele preferate.
1
2 – În loc de șotron puteți încerca să scrieți câte o activitate în fiecare căsuță pe care nimerește piatra, de la a dansa într-un picior câteva minute, la a merge cu pasul piticului câțiva metri.
2
3 – Idei pentru zile caniculare: cretă colorată și bureți plini de apă. Cine nimerește buretele în mijloc câștigă.
3
4 – Câteva pungi umplute cu apă și colorant alimentar vor transforma trotuarul din fața casei sau blocului într-o zonă multicoloră.
4
5 – Dacă aveți pe acasă bubble wrap folosiți-o pentru un desen inedit.
5
6 – În cazul în care locuiți la curte sau ajungeți des la bunici puteți avea propriul râu în spatele casei: din staniol.
6
7 – Cei care învață să scrie pot testa literele într-o lădiță plină cu zahăr sau mălai.
7
8 – Să ai un cort indoor poate să nu însemne mare lucru pentru adulți, dar aduceți-vă aminte cât de tare era când erați mici să aveți propria “vizuină” în care să vă ascundeți.
8
9 – Misiune imposibilă made in house!
9
10 – Cine spune că nu putem juca tenis în casă? Rachetele le facem din farfurii de plastic, iar în loc de minge avem un balon.
10
Voi ce alte activități aveți în plan?
Aruncați un ochi pentru a descoperi mai multe pe buzzfeed.com.