Cu un bebeluș cu noi sau chiar un copil un pic mai mare, lucrurile se pot complica. Nu vă speriați însă! Cu puţină atenţie, o planificare corectă a timpului şi resurselor, vă puteți bucura atât de concediu, cât şi de prezenţa celui mic.
Noi vă dăm 10 idei cu privire la alimentația celui mic:

  1. Nu lua cu tine alimente perisabile decât dacă sunt absolut necesare. Este preferabil să îţi hrăneşti copilul cu mâncare/fructe/legume proaspete, în funcţie de etapa de diversificare în care aţi ajuns sau să îl hrăneşti preponderent cu lapte matern sau praf, dacă aceasta este decizia ta.
  2. Cere sfatul medicului pediatru sau al medicului de familie, vezi ce anume îţi recomandă să foloseşti în cazul în care cel mic acuză dureri de burtă. Poate fi utilă o mică trusă medicală cu minimul necesar.
  3. Informează-te unde este farmacia în locul unde îţi vei petrece concediul.
  4. Nu te îngrijora dacă bebe mănâncă mai mult/mai puţin decât de obicei. Ca şi noi, adulţii, şi copiii au nevoie de o perioadă de timp pentru a se obişnui cu un mediu nou, cu o climă diferită, cu un alt ritm al zilei. Încearcă, pe cât posibil, să respecţi programul de masă şi somn al copilului.

Citește tot articolul pe Diversificare.ro.


Diversificare.ro vorbește părinților care vor să crească copii sănătoși. Scriem despre misterul diversificării alimentației, asa cum l-am cunoscut și înțeles noi, odată pornite pe drumul alternativ sau în tandem cu alăptarea. Chiar dacă a fost provocator, ne-am descurcat și vrem să împărtășim experiențele noastre cu părinți care parcurg acum același drum.
Ne documentăm, experimentăm, scriem despre reușite gastronomice și nu numai.
Vă invităm să ne citiți, să ne povestiți întâmplările voastre și să ne provocați cu întrebări la care să vă răspundem cât mai documentat.

Sursă foto: -weezar-/ Flickr.com.