Egiptenii preferau migdalele atât pentru a fi consumate, cât și în multe ritualuri. Ba chiar la locul de veci al faraonului Tutankamon au fost aduse migdale. Se credea că astfel faraonul va avea hrană în viaţa de după moarte. Migdalele provin însă din China și Orientul Mijlociu. Au ajuns în America în secolul XIX, aduse fiind de călugării franciscani. Acestea sunt unele dintre cele mai vechi povești despre migdale, povești care au revenit în viața noastră odată ce am descoperit beneficiile acestor sâmburi hrănitori.
O gustare sănătoasă poate fi reprezentată de un pumn mic de migdale. Sunt sățioase și foarte gustoase, le putem lua cu noi oriunde și consumul lor vine cu o mulțime de beneficii.
Mai multe cercetări arată că un pumn de migdale consumate zilnic asigură peste 10% din proteinele necesare organismului și peste 30% din necesarul de vitamina E. Aceeași cantitate este echivalentul a calciului pe care îl avem dintr-un sfert de ceașcă de lapte.

Ce vitamine găsim în migdale?

A, C, D, E şi K și cele din complexul B. La acestea se adaugă și mineralele: potasiu, magneziu, calciu, mangan, fier, zinc, fosfor, seleniu și cupru. Toate acestea întăresc sistemul imunitar și oferă o protecție ridicată organismului.
La toate de mai sus se adaugă și acizii grași Omega 6, esențiali pentru o bună funcționare a creierului, întrucât stimulează celulele celebrale.
Acizii Omega 3 și Omega 9 din migdale scad colesterolul “rău” din sânge, protejând astfel vasele de vânge.
Migdalele au şi triptofan. Acesta este un aminoacid utilizat de creier cu vitamina B6 și acționează ca un antidepresiv.

Suntem ce mâncăm

Dinți frumoși și sănătoși și piele și păr puternice. Le putem avea pe toate dacă vom consuma migdale zilnic, întrucât sâmburii au un conținut mare de vitamina E, calciu și Omega 6. Unde mai punem și faptul că uleiul din sâmburii de migdale poate fi folosit cu succes în locul laptelui de corp pentru o piele fină și strălucitoare.
Ar mai fi ceva de adăugat? Voi consumați migdale?
Sursă foto: HealthAliciousNess/ Flickr.com.