Fructele Goji au proprietăți incredibile, iar specialiștii spun că este cel mai puternic antioxidant dintre toate alimentele, așadar încetinesc procesul de îmbătrânire. Ele conțin betacaroten, aminoacizi, minerale, vitamine, polizaharide, uleiuri esențiale și alte elemente importante pentru organism, ne ajută să reducem nivelul glicemiei și al colesterolului și să fim sănătoși. Totul cu doar câteva fructe cât vârful unui băț de chibrit.

Goji este cunoscut de mai bine de 2000 de ani în Tibet. Este folosit în medicina tradițională locală și este consumat sub mai multe forme: de la fructe uscate, la ceaiuri sau chiar în diferite specialități locale.

Sunt recunoscute pentru îmbunătățirea vederii, întrucât conțin beta-caroten și zeaxantină, ba chiar au și un puternic efect antiinflamator. În plus, ele întăresc sistemul imunitar pentru că au polizaharidelor, care normalizează presiunea sângelui și redus nivelul de colesterol “rău”. Sunt unele dintre puținele plante care au germanium, un metaloid anticanceros.

Și beneficiile consumului de fructe Goji nu se termină aici. Ele conțin ciperona, o substanță benefică pentru inimă și tensiunea arterială.

Așadar, dacă nu aveți prin casă, dați fuga la un plafar și cumpărați o punguță de Goji, nu veți avea nimic de pierdut, ba din contră, doar de câștigat.

Voi consumați fructe Goji?

Sursă foto: Antonio Tajuelo/ Flickr.com.