100 g conopida au: proteine – 2,4 g; glucide – 3,5g; fibre – 2,5g; potasiu – 320 mg; magneziu – 15 mg; calciu – 20mg ; vitamina C – 60 mg; vitamina B1 – 0,1 mg; vitamina B2 – 0,1 mg; vitamina B6 – 1,1 mg și vitamina E – 0,1 mg – asta vă povesteam acum câteva zile când vorbeam despre conopidă și de ce e bine să nu uităm să o cumpărăm și să o consumăm din când în când.
Pentru că e frumos să avem și o rețetă atunci când vă povestesc despre un anume aliment, astăzi m-am oprit asupra cremei de conopidă.
Avem nevoie de:

  • 1 conopidă nici prea mică, nici prea mare,
  • Pătrunjel verde,
  • Un gălbenuș,
  • Ulei de măsline,
  • Zeamă de lămâie,
  • 2 căței de usturoi, sare, piper.

Fierbem bine conopida cam 20 de minute, jumătate de oră și în tot acest timp facem un pic de maioneză cu gălbenușul de ou, ulei de măsline și zeama de la lămâie.
Punem conopida în blender și adăugăm usturoiul pisat, maioneza și la final pătrunjelul.
Finalul se lasă delicios, vă asigur.
Poftă mare!
Sursă foto: Horia Varlan/ Fickr.com.