Gustările sunt la fel de importante precum mesele principale ale zilei. Ele trebuie să ne ofere energie și să ne țină de foame până la următoarea masă serioasă, să aducă vitamine și proteine, să fie ușor de făcut sau ușor de transportat atunci când suntem pe drumuri ori am plecat spre mare ori spre munte, într-o mică vacanță la început de sezon.
Pentru momentele de mai sus sau pentru cele în care copiii vin de la grădiniță ori de la școală și vor ceva bun de ronțăit până este gata masa, am adunat 5 gustări sănătoase și bune de încercat:
1. Semințe, alune, migdale, merișoare sau fructele Goji sunt doar câteva dintre bunătățile pe care le găsim la Plafar și care pot deveni o gustare dulce sau crocantă după caz, plină de vitamine.
2. Găsim în orice magazin iaurt, iar dacă-l cumpărăm pe cel natural și suntem atenți la producători și la informațiile de pe ambalaj nu avem de ce să ne temem să-l consumăm. Atenție însă doar la iaurturile cu fructe care numai sănătoase nu sunt de cele mai multe ori, e mai ușor să le facem în casă, cu fructe proaspete sau deshidratate.
3. Fructele de sezon sunt pline de vitamine și mereu proaspete. Cireșele, caisele sau piersicile ne îmbie să ne luăm acasă de pe tarabele din piață și să ne potolim foame de oricâte ori vrem.
4. Dacă sunteți acasă și aveți chef de răsfâț, atunci încercați un milkshake sau shake de fructe. Se face rapid și dacă vă mai rămâne atunci lăsați-l în congelator pentru că peste câteva ore bune se transformă într-o înghețată sănătoasă.
5. Sucul abia stors dintr-o portocală zemoasă sau din alte fructe poate fi considerat o mini-gustare în sine. Unde mai pui că e un adevărat cocktail de vitamine pentru organism.
Voi ce alte gustări sănătoase mai luați între mese?
Sursă foto: brianna.lehman/ Flickr.com.