Temperaturile ridicate ne-au luat iar parcă prin surprindere și anul acesta, iar răcoarea pare că vine doar de la înghețată bună și de la delicioasele sucuri din rafturile colorate ale magazinelor. Cu toate acestea, sucurile cele mai bune sunt cele făcute în casă, din frunze sau infuzii din fructe uscate sănătoase, care nu ne aduc doar un gust bun, ci și vitamine multe.
Primul pe listă este ceaiul de busuioc. El ne ajută împotriva tusei și răcelii, asigură o digestie bună și controlează și presiunea sanguină.
Nu pot uita nici de ceaiul de ghimbir care scade colesterolul “rău”, ajută la problemele gastrointestinale, iar doamnele mai trebuie să știe că ajută și la crampele menstruale și este un minunat remediu împotriva greții.
Un ceai puțin mai necunoscut este cel de semințe de țelină. Nu știu dacă l-ați încercat până acum, dar se spune că este bun în tratarea afecțiunilor renale, că ne ajută dacă avem pietre la rinichi și că este un bun tratament pentru ficat.
Orice ceai beți nu uitați să-l luați cu voi în plimbări, e cel mai bun substitut la sucurile mult prea colorate și acidulate din comerț.
Voi ce ceai preferați?
Sursă foto: Pen Waggener/ Flickr.com.