Ingrediente:

  • 100 g boabe de grâu spelta integral
  • 100 g nucă
  • 1-2 lg miere sau zahăr brun sau alt îndulcitor preferat
  • nucșoară, scorțișoară

Mod de preparare:

Boabele de grâu spelta se lasă la înmuiat peste noapte pentru a scurta timpul de fierbere.
A doua zi se fierbe cam 40 min- 1 oră, într-o nouă apă. Gustați pentru ca boabele să fie bine fierte. Se lasă la răcit.
După ce s-a răcit grâul, se dă prin mașina de carne, împreună cu nuca măcinată. Îndulciți după gust, condimentați cu un praf de scorțișoară și un praf de nucșoară.
Dacă alegeți zahărul brun, faceți-l pudră în râșnița de cafea înainte de a-l adăuga, pentru a se încorpora bine și a avea un amestec foarte fin. Se poate servi cu o lingură de frișcă de casă.
Această rețetă este adaptarea ușoară a unei rețete de colivă. Mi s-a părut cam tristă denumirea, așa că am ales simplu “desert”.
Puteți îmbogăți gustul cu niște biscuiți pentru bebeluși dați prin râșnița de cafea. Puteți să încercați și alte tipuri de nucă sau alte condimente preferate.
Aflați despre mai multe rețete sănătoase și gustoase pe Diversificare.ro.


Diversificare.ro vorbește părinților care vor să crească copii sănătoși. Scriem despre misterul diversificării alimentației, asa cum l-am cunoscut și înțeles noi, odată pornite pe drumul alternativ sau în tandem cu alăptarea. Chiar dacă a fost provocator, ne-am descurcat și vrem să împărtășim experiențele noastre cu părinți care parcurg acum același drum.
Ne documentăm, experimentăm, scriem despre reușite gastronomice și nu numai.
Vă invităm să ne citiți, să ne povestiți întâmplările voastre și să ne provocați cu întrebări la care să vă răspundem cât mai documentat.

Sursă foto: mamajacooks.blogspot.ro.