Poveștile lui Petre Ispirescu (chiar și cele culese de Ispirescu) vor rămâne mereu de actualitate, de accea atunci când găsesc desene animate după basmele autorului mă bucur că există și vă dau și vouă de veste.

A fost un împărat şi se numea împăratul Roşu. El era foarte mâhnit că, în zilele lui, zmeii furaseră soarele şi luna de pe cer.
Trămise deci oameni prin toate ţările şi răvaşe prin oraşe, ca să dea de ştire tuturor că oricine se va găsi să scoaţă soarele şi luna de la zmei, acela va lua pe fiie-sa de nevastă şi încă jumătate din împărăţia lui, iară cine va umbla şi nu va izbândi nimic, acela să ştie că i se va tăia capul.
Mulţi voinici se potricăliseră semeţindu-se cu uşurinţă că va scoate la capăt o asemenea însărcinare; şi când la treabă, hâţ în sus, hâţ în jos, da din colţ în colţ şi nu ştia de unde s-o înceapă şi unde s-o sfârşească, vezi că nu toate muştele fac miere. împăratul însă se ţinu de cuvânt.
Pe vremea aceea, se afla un viteaz pe nume Greuceanu…

Așa începe povestea pe care sunt convinsă că o știți cu toții. De data aceasta vă invit, așa cum vă povesteam și mai sus, la un desen animat după basmul românesc, numai bun de văzut diseară înainte de culcare.
Vă las cu Greuceanu pe Cuca.UrbanKid.ro, locul unde adunăm toate desenele animate cuminți pentru cei mici.