Cu siguranță toată lumea o cunoaște pe Barbie, cea mai apreciată păpușă în rândul tinerelor domnișoare. Dentist, astronaut, star rock, candidată la președenție, profesoară, medic veterinar, soldat, cântăreață, atlet olimpic – sunt doar câteva dintre meseriile pe care le-a avut vestita păpușă în timp. Știți oare însă că istoria păpușii Barbie a început în anul 1955, când Ruth Handler și soțul ei au prezentat o păpușă la târgul american “Toy” din New York. Ideea păpușii i-a sugerat-o fetița lor, Barbara, în vârstă de 10 ani, care, plictisită fiind de păpușile din hârtie, își dorea una care să reprezinte o domnișoară, așa cum visa și ea să ajungă. Păpușa cu aspect de adult a cunoscut un succes răsunător încă din primul moment, iar jucăria era solicitată de mulți producători. Ruth Handler și-a dat seama că păpușa avea nevoie de un nume și a primit numele Barbie, după numele fiicei sale, Barbara.
Barbie_Medic_veterinarÎn timp, păpușa Barbie a trecut printr-o grămadă de modificări. În 1965, o firmă americană lansează modelul păpușii cu mâini și picioare pliabile, în 1967 alt american lansează păpuși îmbrăcate după modelele prezentate pe marile podiumuri de modă, în 1970 piețele lumii sunt umplute de păpuși Barbie blonde, brunete și adaptate tipurilor etnice de pe toate continentele, iar un an mai tarziu ochii păpușii au fost desenați astfel încât să pară că privesc înainte. Barbie are o relație de iubire cu Ken cu care s-a cunoscut pe platoul primei lor reclame televizate în anul 1961, iar de atunci, relația dintre cei doi este demnă de romane de dragoste. Însă, Barbie și Ken s-au despărțit în 2004, de Valentine’s Day, după ce au fost împreună timp de 43 de ani. Iar după ce s-au despărțit, Barbie a avut o relație cu Blaine, un surfer australian. În 2011 Ken și Barbie și-au unit destinele după 7 ani în care au fost despărțiți.
Vestea bună pentru domnișoarele cae vor să vadă cum stau lucrurile în universul Barbie este că Sun Plaza Shopping Center în parteneriat cu Barbie găzduiește, în perioada 30 august – 21 septembrie 2014, un eveniment dedicat copiilor – „Universul Barbie, un vis ce devine realitate!”. Sunt patru zone special amenajate, la parter și la etaj, în zona restaurantelor: Locul de Joacă Barbie, Bucătăria Barbie, Living Room-ul lui Barbie și Barbie Spa.
Programul evenimentelor în perioada 30 august – 15 septembrie va fi de luni până vineri în intervalul orar 16:30 – 19:30 urmând ca între 16 – 21 septembrie distracția să continue de luni până vineri între 17:30 – 19:30. În toate weekend-urile din această perioadă micii vizitatori sunt așteptați între orele 11:30 – 18:30.
Barbie si Ken
Surpriza cea mai mare va fi prezența Prințesei Barbie care va veni în fiecare weekend, timp de 7 ore, în intervalul orar 11:30 – 18:30. Copiii o vor găsi în zona restaurantelor de la etajul 1 și se vor putea fotografia cu ea, urmând ca pozele să le primească pe loc și gratuit.
Copiii vor avea parte de multă distracție și surprize de neuitat: vor dansa pe muzica îndrăgită de Barbie, vor decora dulciurile ei preferate, își vor realiza accesorii vesele și pline de culoare, vor cânta și vor lua parte la cele mai distractive petreceri. În plus, fetițele vor fi răsfățate de asistentele Barbie prin ședințe de machiaj și coafură.