Pentru că am fost acolo și a fost o experiență interesantă și pentru că prietenii de la Hochland au pus la cale această aventură, azi vreau să vă invit într-o călătorie virtuală la Fabrica de Cascaval Hochland de la Sovata.
Pe 28 august aveți ocazia să mergeți și voi, dacă vreți, atât la Fabrica Hochland, unde laptele devine cașcaval, cât și la una dintre fermele de la care Hochland colectează laptele proaspăt folosit în rețeta Cașcavalului Hochland.
Cei care vor participa vor avea ocazia să îi cunoască pe Anca Serea și pe Horia Varlan, cei doi ambasadori ai Cașcavalului Hochland.
Pentru că familia Hochland e o familie mare, cei care vor merge în vizită la fermă și la fabrica îi vor cunoaște și pe trei dintre cei care fac lucrurile să meargă așa cum trebuie, atunci când vine vorba de aprovizionarea cu lapte, de producția cașcavalului sau de calitatea produselor ce ies din fabrica. Ei sunt:
– Csabi Mozes – este Manager Aprovizionare Lapte și tatăl a doi copii. El se ocupă de dezvoltarea durabilă a structurii de furnizori, pentru a asigura un lapte de calitate într-adevăr superioară pentru producția de cașcaval.
CSABI MOZES
– Willi Kubanek este Șeful de Producție. Lucrează pentru Hochland de 16 ani și rolul lui este să formeze oamenii care sunt implicați în producția cașcavalului din fabrica de la Sovata.
in vizita la fabrica hochland
– Cosmina Moldovan este Manager de Calitate și are grijă ca produsul să fie realizat cu rigoarea germană bine cunoscută și să îndeplinească standardele înalte de calitate pe care și le-au propus.
in vizita la fabrica de cascaval
Mi-am reamintit cu drag de ziua petrecută la ferma de văcuțe a familiei Szocs din Zona Târnavelor, de grija și cu pasiunea cu care sunt crescute și îngrijite. Mi-a plăcut să văd animalele libere să vină și să plece, să pască pe pășunile din spatele fermei. Știm cu toții că hrana este foarte importantă pentru calitatea laptelui așa că, în sezonul cald, vacile sunt lăsate liber la pășunat îar în sezonul rece primesc hrană furajeră, bazată în proporție de 100% pe ingrediente naturale, fără chimicale. Și așa cum este la ferma Szocs este și la celelalte ferme furnizoare de lapte pentru fabrica de la Sovata. Vacile sunt mulse cu ajutorul aparatelor de muls, în condiții de maximă igienă iar laptele ajunge direct în tancul de răcire, fără să intre în contact cu aerul. Tot la fermă, înainte de a pleca spre fabrică, laptele este testat (și refuzat dacă nu corespunde standardelor impuse – se întâmplă foarte rar acest lucru).
vaci fericite de la fabrica
Rețeta de cașcaval este 100% românească, aceeași încă din anul 1976. Fabrica este modernă iar rețeta tradițională. Asta face ca produsele Hochland să fie apreciate de-a lungul timpului.
horia varla la fabrica de cascaval

Invitație la Sovata

Dacă v-ați întrebat vreodată cum se face cașcavalul, cum arată o fermă de vaci și dacă credeți că cei mici s-ar bucura să vadă, să experimenteze, să afle informații interesante și chiar să guste laptele proaspăt muls sau cașcavalul înainte de a ajunge pe rafturile magazinelor, acum aveți oportunitatea de a câștiga o vizită la Fabrica Hochland din Sovata. 20 de familii vor vizita în data de 28 august una din fermele de la care Hochland colectează laptele cât și Fabrica de Cașcaval de la Sovata. Pentru asta este nevoie să completați formularul de aici. Ce mai trebuie să știți: premiul constă în vizita la fermă și la fabrica de la Sovata, pentru voi și încă alți 2 membri ai familiei iar vârsta minimă este de 8 ani. Citiți și regulamentul campaniei!
Cine vrea să meargă?