Ne așteaptă un weekend frumos spun meteorologii și dacă ar fi să ne luăm după evenimentele promise atunci cu adevărat va fi un weekend plin. În primul rând, nu uităm să vă spunem că toate stațiile de metrou vor avea numele schimbat pe 9 mai, de Ziua Europei, și că cei mici, dar și cei mari, vor fi așteptați la diferite stații cu surprize multe. Așadar, dacă vi se pare interesant să ajungeți nu în Piața Romană, ci la Paris, și nu la Piața Sudului, ci în Croația, atunci vă lăsăm cu mai multe detalii despre ce se întâmplă în fiecare stație de metrou.
evenimenteÎn altă ordine de idei, nu știm dacă ați aflat, dar s-au prelungit înscrierile la Ghidușii Muzeelor, eveniment care începe pe 10 mai. Cei mici vor învăța secretele meseriei unui ghid de muzeu și cum să devină la rândul lor îndrumători, în timpul Weekendul Ghidușilor. Sună minunat, nu? – citiți detalii multe în comunicatul de presă oficial.

  • Joi – 8 mai

=> Am revenit la evenimentele noastre și vă spunem că joi la Ludoteca „Apolodor din Labrador” de la Biblioteca Naţională a României continuă seria evenimentelor gratuite pentru părinţi cu un nou atelier intitulat „Copilul şi învăţarea”, dedicat în totalitate educaţiei. Evenimentul ecoordonat de către două specialiste în educaţie şi psihopedagogie specială  – Luciana Terente şi Daniela Mihăescu – și începe la ora 18.00 – citiți mai multe detalii din comunicatul de presă dedicat evenimentului.

  • Vineri – 9 mai

=> Pe lângă distracția de la metrou de vineri avem și un atelier, de data aceasta dedicat părinților și bunicilor. De la ora 11:00, la Elefănțelul Curios se discută despre diferențele de opinie dintre părinți și bunici în ceea ce privește educația, jucăriile, petrecerile și nu în ultimul rând mâncarea. Atelierul va fi susținut de Delia Lungu, psiholog – aflați mai multe detalii despre atelier din anunțul oficial.

  • Sâmbătă – 10 mai

=> Sâmbătă, Fundația Calea Victoriei dă startul la atelierul Primi pași în artă, pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 4 și 6 ani. Distracția începe la ora 11:00, iar atelierul este susținut de Petruța Banita – vă lăsăm cu mai multe detalii despre atelier în comunicatul de presă oficial.
=> Tot sâmbătă, de la ora 11:30, la Cărturești Verona, avem atelier de cunoaștere și experiment pentru copii: cele cinci simțuri omenești. Experimente și jocuri distractive pentru o mai bună descifrare a tainelor corpului uman, toate dedicate micuților cu vârsta cuprinsă între 4 și 8 ani – citiți mai multe detalii în anunțul oficial.

=> 10 mai este și ziua în care începe un nou laborator de scriere creativă pentru copii numit “Naratologie pe înțelesul copiilor”. Atelierul este dedicat celor cu vârsta cuprinsă între 9 și 14 ani, are șase module și are loc în fiecare sâmbătă la Cărturești Verona – aflați detalii despre preț și înscrieri din comunicatul oficial.
=> Dacă aveți chef de lucru manual și creativitate, atunci încercați atelierul creativ „Măşti din poveşti”, vârsta recomandată 5-12 ani. Costă 50 de lei și se anunță tare colorat și amuzant – aflați mai multe informații.
=> Macii sunt unele dintre cele mai frumoase flori și este și sezonul lor, iar cei de la Lumea lui MOMO nu doar că știu asta, ci ne invită și la o poveste unde macii sunt personajele principale. Cei mici vor afla tot felul de informați despre maci, prin joc și joacă – citiți toate informațiile de care aveți nevoie din anunțul oficial.
=> În cazul în care vreți un spectacol marca Zurli, atât sâmbătă, cât și duminică la Puzzle Cafe avem o versiune inedită a spectacolului Cei trei purceluși, cu multe cântece, interactivitate și oameni veseli – aflați mai multe detalii despre spectacol.

  • Duminică – 11 mai

=> Papioane? Haideți să aflăm cum se fac. Ne invită cei de la Creative Arts duminica aceasta la ceainăria La Un Ceai – aflați mai multe informații utile.

=> Tot duminică aflăm și cum se fac cosițele urbane și tot felul de împletituri pe care le putem încerca apoi pe părul prietenelor și, desigur, al nostru. Dacă vă sună bine grăbiți-vă pentru că înscrierile au loc până vineri – vedeți mai multe informații în anunțul oficial.
=> De la cosițe trecem la un covor fermecat, cu povești, de data aceasta cu Hansel și Gretel. Unde? În cadrul unui atelier creativ pus la cale de Lumea lui MOMO – aflați mai multe informații utile.
=> Tot amicii de la Lumea lui MOMO ne-a pregătit o nouă poveste transpusă prin teatru. “Aventurile lui Hermann” se joacă duminică la Clubul Țăranului – aflați detalii utile.

  • Luni – 12 mai

=> Este primăvară și coronițele sunt la putere, dar dacă nu avem flori avem hârtie, nu? Aflăm cum se fac cu ajutorul unui atelier special, care se organizează atât luni, cât și marți, în funcție de vârsta copiilor – citiți toate detaliile din anunțul oficial.

  • Marți – 13 mai

=> Va fi marți, va fi 13, dar nici vorbă de ghinion. Urania Cremene invită părinții la discuții despre cum se pot gestiona discuțiile dintre frați. Subiect delicat, nu? – citiți toate detaliile de care aveți nevoie în comunicatul de presă oficial.
Voi ce faceți în acest final de săptămână?
Sursă foto: ~star~/ weheartit.com.