Cald, soare, evenimente atât de multe încât nici să le numărăm n-am mai putut și Ziua Copiilor. Cam așa va fi pe scurt acest final de săptămână, care vă așteaptă cu invitații multe la tot felul de ateliere, spectacole, întâlniri și ieșiri în localuri – toate destinate celor mici.

  • Vineri – 30 mai

recomandari de evenimente=> Vă povesteam acum ceva timp despre faptul că s-a lansat un program pentru gravidele care vor să se lase de fumat, ei bine vineri avem un preview gratuit cu Diana Vasiliu, terapeut antifumat Allen Carr Easy Way România – citiți mai multe, atât despre program, cât și despre evenimentul gratuit.

  • Sâmbătă – 31 mai

=> La Ikedoo, copiii mai mari sunt invitați să meșterească, testeze, să taie și să ajusteze precum oamenii mari la un atelier special de DIY – aflați mai multe detalii despre acesta din anunțul oficial.
=> Ultima zi a lunii mai marchează și ultima ediție a evenimentului La Ceai cu Mămici din această vară. Se organizează un târg special, dar și discuții libere despre vacanțele de la vară – citiți mai multe.
=> Tot sâmbătă avem și un spectacol creativ pentru copii. Este vorba despre „Eşti preţios”, adaptare după povestea lui Max Lucado, vârsta recomandată 3-12 ani – aflați mai multe informații despre acesta.

  • Duminică – 1 iunie

=> În weekendul 31 mai – 1 iunie, Parcul Grădina Icoanei se transformă într-o lume de joc și de poveste în care copiii vor fi personajele principale. Cu ateliere, spectacole, jocuri, muzică, dans – avem de toate. Aflați programul exact pe zile și pe ore din comunicatul de presă oficial.
=> Asociația Team Work va organiza pe 1 iunie, în intervalul 10:00-14:00, o nouă „Vânătoare de Comori” în Grădina Botanică a Universității din București – aflați mai multe informații din anunțul complet.
=> Tot de 1 iunie, la Cărturești Verona are loc evenimentul Copiii Lumii, un eveniment special cu tematica multiculturalitatea de pe glob. Se vor organiza aici mai multe ateliere simpatice despre care trebuie să citiți în anunțul oficial.
=> La Ateneul Român avem Clasic e fantastic. Asociaţia Clasic e Fantastic, Filarmonica “George Enescu“ şi Teatrul Odeon anunţă duminică 1 iunie, de la orele 10.00 şi respectiv 12.30, două concerte-spectacol din seria Clasic e fantastic – Copilăria marilor muzicieni. Spectacolele vor avea loc la Ateneul Român, iar copiii îl vor însoți prin muzică pe Wolfgang Amadeus Mozart – citiți mai multe detalii.
=> Cu ocazia zilei de 1 iunie, Teatrul Ion Creangă le oferă în dar copiilor mici şi mari un program special de spectacole și spectacole-interactive, ateliere de jocuri teatrale sau lecturi interactive. Astfel, duminică, de Ziua Internaţională a Copiilor, Teatrul își întâmpină publicul și în spații mai puțin convenționale, în parcuri, în magazine, în muzee și biblioteci, pentru a celebra împreună vârsta copilăriei, cu exuberanța și candoarea poveștilor și jocurilor sale – aflați mai multe informații din comunicatul de presă oficial, unde aveți și programul tuturor evenimentelor.
=> Prietenii de la Mayaricii sărbătoresc cu teatru și petrecere, primul an din viața lor. Poate vreți să le treceți pragul duminică. Iată și invitația.
=> Și în centrele comerciale avem distracție și voie bună, dedicate celor mici. Sun Plaza Shopping Center sărbătoreşte copilăria pe 1 Iunie cu o mulţime de activităţi interactive şi distractive special gândite pentru a le aduce zâmbetul pe buze celor mici şi, de ce nu, chiar şi celor mari – aflați programul din comunicatul oficial.
=> Dacă nu vreți să vă petreceți ziua indoor, la Grădina Botanică prietenii de la Ikedoo pun pe un picnic cu bunătăți – aruncați un ochi pe ce ne propun.
=> De 1 Iunie Asociaţia Da’ De Ce vă propune un eveniment altfel în care, alături de Romstal, se va construi un labirint prin care să vă puteţi ‚pierde’, dar şi construi jucării inedite din obiecte la care nu v-aţi fi gândit vreodată că pot fi atât de distractive – citiți mai multe informații din comunicatul de presă oficial.
=> Nici parcurile nu “rămân indiferente”, Cișmigiul devine tot al copiilor de 1 mai cu multe activități frumoase care îi așteaptă – citiți mai multe detalii.
=> Pentru o zi dulce, Heidi încurajează părinţii să își sărbătorească copiii cu multă ciocolată la Heidi ChocoWorld, locul unde cei mici vor învăța despre ciocolată și unde puteți merge (cu puțin noroc, așa-i) la un atelier unde copiii își pot face siguri ciocolata.
=> A început BookFest, eveniment cu multe cărți frumoase, dar destinat și copiilor – editura Arthur îi invită pe cei mici la maratonul poveștilor, unde mulți oameni frumoși vin să citească celor mici povești – vedeți programul complet.
=> La Dianei 4 avem Yard Sale baby edition – de la 11.00 la 16.00 avem întâlnire pe terasa Dianei 4 pentru a celebra Ziua Copilului într-o manieră responsabilă – aflați toate detaliile din anunțul oficial.
=> Nu în ultimul rând, la Ludic ni se pregătește brunch bun cu veselie, ca în fiecare duminică. Părinții care vin la brunc primesc un voucher de 20% discount pe UrbanKid.ro Shop, shop online cu tricouri pentru părinți deștepți și copiii lor – despre bunătățile de la bruch aflați din evenimentul dedicat de Facebook.
Sursă foto: Private user/ weheartit.com.