Vremea se anunță bună, soarele ține cu noi, suntem mai energici ca niciodată, ne gândim deja la vacanța de vară, așadar nu aveți nicio scuză pentru a nu ieși din casă.
evenimente de weekendDe ținut minte de la început este că, dacă weekend-ul trecut spuneam că avem Noaptea Muzeelor, de data aceasta avem pe 23 mai Noaptea Galeriilor de Artă – toate instituțiile care-și deschid larg ușile pentru vizitatori de toate vârstele le găsiți adunate pe getlokal.ro, într-o listă specială.

  • Vineri – 23 mai

=> Se dă starul festivalului Namaste India, cu mâncare specifică, haine, accesorii și multe alte lucruri inedite și colorate – vedeți programul complet al festivalului.
=> Tot vineri, avem atelier de bucătărit și psihologit la Mayaricii. Nu este un eveniment doar pentru cei mici, ci pentru toată familia, unde ni se promite nu doar că vom învăța să facem bunătăți, ci vom afla șim multe informații despre ce înseamnă să mâncăm sănătos – aflați mai multe informații din anunțul dedicat.

  • Sâmbătă – 24 mai

=> De pe 24 și până pe 25 mai, pe scena Palatului Național al Copiilor din Capitală, va avea loc ediția de vară a Festivalului CONIL Fest – Festivalul Integrării – ediția a IX-a – aflați mai multe despre festivalul din comunicatul de presă oficial.
=> 24 mai este și prima zi în care încep tururile ghidate în București pentru copii. O excursie în propriul oraș nu strică niciodată, mai ales că învățăm mereu lucuri noi despre “Cetatea lui Bucur” – aflați mai multe detalii despre tururile ghidate și ce presupun acestea din comunicatul de presă.
=> Dacă aveți chef de quilling, culori și lucru manual, atunci Fundația Calea Victoriei invită copiii sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, la Atelierul de Quilling pentru copii (potrivit pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 7 și 12 ani), susținut de Flori Mihalache, tânăr și talentat lector al fundației – vedeți mai multe detalii despre atelier.
=> Când ați făcut ultima dată pâine de casă? Copiii mai mici, dar și cei mai mari sunt invitați să frământe, să amestece, să se distreze și să învețe, totul într-un singur atelier – citiți mai multe detalii despre atelier în comunicatul de presă oficial.
=> Sâmbătă este zi plină de evenimente, de la ora 11:00, avem spectacol de păpuşi „Lumea lor… lumea fructelor”, (adaptare după “Aventurile lui Cipolino”), vârsta recomandată: 2-6 ani – citiți mai multe informații despre atelier.

  • Duminică – 25 mai

=> Nici duminică nu este o zi în care să nu avem super evenimete. În Herăstrău suntem invitați să citim în iarbă, la aer liber, unde vor fi organizate și mai multe evenimente pentru copii și nu numai – aruncați un ochi pe program să vedeți cât de fain se anunță.
=> Tot duminică avem și un atelier cu flori și zâmbete… sau invers, după bunul plac. Pe copii îi vor aştepta materiale colorate, flori parfumate şi toate ustensilele necesare creării celor mai frumoase bijuterii florale. Responsabilitatea cea mare cade în sarcina părinților care trebuie să îi aducă pe cei mici, alături de multă bună dispoziţie – aflați mai multe detalii.
=> Ultimul eveniment recomandat, dar nu cel din urmă este seria de spectacole din cadrul festivalului „Teatru, Stradă şi Copil”, unde Teatrul Ion Creangă ne așteaptă cu un program de spectacole care se vor desfăşura în intervalul 19 mai – 1 iunie, zilnic, de luni până duminică, în Parcul „Alexandru Ioan Cuza” (fost IOR – sector 3) – aflați detalii și programul oficial.
Cam astea sunt. Voi unde vă petreceți weekend-ul?
Sursă foto: Déborah/ weheartit.com.