recomandari evenimente weekendCând am văzut primele raze de doare după o perioadă atât de lungă în care nici urmă de primăvară ne-am gândit că vom străbate parcurile în lung și-n lat. Ne rezervăm așadar câteva ore din acest weekend pentru distracție și voie bună la aer curat, dar (pentru că există și un dar) avem evenimente faine ce nu trebuie ratate sau măcar trebuie să știți de ele și veți alege voi ce vi se pare mai interesant.

  • Sâmbătă – 15 martie

=> Sâmbătă, la Teatrul Ion Creangă, copiii de peste 7 ani sunt invitați la Sala Rapsodia să se bucure de o piesă în premiera oficială „Lumea lui Paparin”, o comedie cu tâlc care vorbeşte despre cât de important este, într-o călătorie, nu doar să ştii destinaţia spre care te îndrepţi, ci să îi ai alături pe oamenii potriviţi. „Lumea lui Paparin” este povestea a doi copii, Tamino şi Alteia, care încearcă să înţeleagă universul oamenilor mari – citiți mai multe despre spectacol din comunicatul de presă oficial.
=> Dacă am ajuns la capitolul spectacole și au vostri sunt mai mititei (1 – 5 ani) atunci puteți încerca să ajungeți la “Poveşti cu umbrele şi umbre”, un spectacol plin de imaginaţie şi culoare, dar şi de mister pentru cei mici şi mari. Cu ajutorul umbrelelor şi nu numai, vom crea poveşti din imagini – citiți mai multe din anunțul oficial.
=> La creart se lasă cu ateliere de weekend pentru toată familia. În fiecare sâmbătă, între orele 12:00 și 18:30, cei mici sunt așteptați la ateliere de origami, teatru interactiv, pictură și modelaj în lut. Duminicile, în schimb, sunt dedicate reciclării creative, prin intermediul atelierelor de muzică, arte plastice, handmade și benzi desenate organizate de Creative Arts în cadrul programului Recicloniarta. Fiecare atelier dureaza o ora si jumatate și costă 35 de lei, iar părinții pot participa gratuit la ateliere, alături de copiii lor – aflați mai multe detalii despre ateliere din comunicatul oficial.
=> Cei de la Teatrul Zurli ne invită și în acest weekend să ne distrăm și jucăm alături de ei. Atât sâmbătă, cât și duminică se pune în scenă spectacolul “Fata babei și fata moșneagului”, unde ovestea clasică este adaptată în stilul interactiv Zurli și spusă de personaje foarte aproape de cele din viața reală, care transmit învățăminte puternice copiilor și adulților – citiți mai multe despre spectacol.

  • Duminică – 16 martie

Când ați împodobit linguri ultima dată? Nici noi, dar sună simpatic. Este vorba despre un atelier destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 și 10 ani, atelier în cadrul căruia micuții vor face un personaj pentru teatru de păpuşi dintr-o lingură din lemn, cu tot cu un costum, culori păr și ochi – aflați mai multe din anunțul oficial.
Voi ce planuri aveți pentru acest sfârșit de săptămână?
Sursă foto: Mari CBJ/ weheartit.com.