Am trecut veseli peste Sărbătorile de Iarnă și s-a dat startul din nou la evenimente pentru cei mai și cei mici deopotrivă. Pentru că sunt multe ateliere și evenimente despre care merită să aflați am făcut o selecție mai jos, pe zile, pentru a fi cât mai ușor de urmărit.

Vineri – 10 ianuarie

=> La Mayaricii vinerea este ziua în care cei mici participă la atelierul creativ: “Peștișori înotători” – aflați cum vă puteți înscrie și mai multe detalii despre atelier.

Sâmbătă – 11 ianuarie

=> Fundația Calea Victoriei ne cheamă la joacă, prin intermediul atelierelor de actorie coordonate de actrița Smaranda Caragea:

  • Primii pași în Actorie – Atelier pentru copii (4-6 ani), unde, prin jocuri și exerciții interactive, copiii își pot folosi energia și atenția într-un mod calitativ,
  • Arta Actorului pentru copii (7-12 ani) unde cei mici vor face exerciții de improvizație și de dicție.

=> Tot începând din 11 ianuarie și tot organizat de Fundația Calea Victoriei este și Atelierul de Magie pentru copii (7-12 ani), unde cei mici vor afla tot felul de trucuri și vor învăța cum să facă numere de apariții și dispariții și nu numai.
Despre cele trei ateliere de mai sus aflați mai multe din comunicatul de presă, din secțiunea noastră dedicată.
teatrul-zurli-spectacol=> Dacă aveți chef de un spectacol de teatru pentru copii, atunci trebuie să știți că gașca de la Zurli a dat deja startul la spectacole. Primul are loc sâmbătă, la Puzzle Cafe și este vorba despre povestea originală marcă Zurli, în care fetița Zurli nu se prea străduieşte să facă ordine în camera ei şi mai mult încearcă să ascundă lucruri, fapte , întâmplări. Aşa că rochiţa mult visată întârzie să apară. Fetiţa Zurli cheamă în ajutor personaje care nu sunt neapărat un exemplu – Lupul şi Motanul. În cele din urmă, Prinţul salvează situaţia şi face în aşa fel încât Fetiţa Zurli să primească rochiţa visurilor ei – aflați mai multe detalii în comunicatul de presă dedicat.
muza muzica muzeu=> Pe-un picior de-arcuş, la un pian jucăuş este un alt program simpatic pentru familii cu copiii de 2-3 ani, pus la cale de Asociația De dragul artei (sau Da`DeCe, pemtru că și-a schimbat denumirea) și care are loc pe 11 ianuarie la Muzeul George Enescu din Calea Victoriei. Programul este unul adaptat pentru copii și care îi învață despre muzică, mișcare și instrumente muzicale – aflați mai multe despre program.
=> Copiii pasionați de astronomie și nu numai sunt invitați la un curs special. Sâmbăta aceasta sunt așteptați la Miraculosul cer instelat – Atelier de Astronomie pentru copii (8-13 ani), un curs susținut de Adrian Sonka, coordonatorul Observatorului Astronomic “Amiral Vasile Urseanu” din București – aflați detalii despre eveniment.

Duminică – 12 ianuarie

=> Spectacolul Fetița Zurli se repetă, dar de data aceasta are loc la Clubul Ţăranului Român între orele 10:30 şi 12:00 – detalii despre spectacol.
=> Duminică seară, copiii de cel puțin 3 ani sunt invitați la un alt atelier creativ la Mayaricii – “Dreamcatcher” și o adaptare a poveștii “A Christmas Carol”, special realizat pentru sărbătorile de iarnă – vă las și de data aceasta cu programul complet al celor de la Mayaricii.
 
Voi aveți planuri pentru acest final de săptămână?
Sursă foto: Shelby Smith/ weheartit.com.