Mai avem doar o zi și un pic până când putem spune că săptămâna s-a terminat, așa că ne-am gândit că aveți mai mult timp liber de petrecut împreună cu familia la evenimente faine. Și pentru că sunt multe și diverse, pentru toate gusturile și nevoile, le-am listat pe care despre care am aflat mai jos, pe căprării.
În cazul în care am scăpat din vedere evenimente importante și frumoase am rămâne recunoscători dacă ne-ați lăsa în comentarii detalii cu privire la acestea! Să afle toată lumea! 🙂

Ateliere pentru copii veseli:

– Primul eveniment este unul prin care copiii învață să facă păpuși din mânuși. Este destinat copiilor care au între 4 și 12 ani și începe diseară la 18:00, așa că vă propunem să vă grăbiți dacă vreți să participați și să citiți toate informațiile utile din comunicatul de presă oficial.
– Mâine, vineri, 29 noiembrie, de la ora 19:00, suntem invitați la atelierul “Tablouțe cu degetuțe” prin care tablourile se lasă pictate și cu degetele, nu doar cu pensule. Are loc la Mayaricii, iar detalii aflați din programul lor oficial.
evenimente copii– La Trafalgar Pub suntem invitați la “Ghetuța lui Moș Nicolae”, pentru că mai sunt doar câteva zile până când trebuie să ne lustruim ghetuțele și să-l așteptăm cuminți pe Moș. Atelierul se adresează copiilor cu vârste între 4 și 7 ani și este un prilej suplimentar de a lega prietenii și de a descoperi noi hobby-uri şi aptitudini. Este un atelier de colaj și pictură creative – aflați mai multe despre atelierul Ghetuța lui Moș Nicolae.
– Creație și antreprenoriat? Se poate dacă ajungeți la atelierul produs de Juniori în afaceri. Sâmbăta aceasta copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani sunt așteptați la Afterschool Kidolino pentru a învăța cum pastele făinoase se pot transforma în obiecte de decor, obiecte pe care să le expună apoi în cadrul unui Târg special de prezentare și de vânzare pentru părinți. Aflați mai multe despre eveniment din comunicatul de presă al atelierului „Juniori în afaceri – Artă, Paste și Culori”.
– Dacă ai voștri sunt mai măricei (au peste 7 ani) și le place să își facă singuri jucăriile atunci sunteți așteptați duminică, 1 decembrie, de la ora 14:00 la Centrul de Creație, Artă și Tradiție București pentru a învăța cum să transforme, singurei o cutie de lapte praf în buhaiul pentru Pluguşor, ocazie pe care o puteți folosi și pentru a le povesti celor mici mai multe despre tradițiile Sărbătorilor de Iarnă și despre colinde. Citiți mai multe despre atelierul special de instrumente muzicale pentru copii din comunicatul de presă, publicat în secțiunea noastră specială.
– Atât sâmbătă, cât și duminică, cei mici sunt invitați în Mall Băneasa și Mall Promenada. Aici, Asociația De dragul artei împreună cu Editura Vellant și Cărturești lansează o serie de programe de educație creativă, mai exact cei mici vor petrece o oră distractivă și instructivă, pornind de la o carte pentru copii, dar mergând mult mai departe de ea, într-o lume fantastică sau concretă. Citiți totul despre atelierele Case-n povești/ La Cărturești care conțin o parte de lectură și jocuri și o parte de atelier.
curs actorie copii
– Tot sâmbătă, 30 noiembrie, de la ora 10.00 începe o nouă serie a cursurilor de actorie pentru copiii cu vârsta de peste 5 ani – cu Școala de Teatru Q-Feel. Ei au pregătit și evenimente speciale pentru adulți. Merită să aruncați un ochi pe programul lor!
– Dacă ai voștri nu se dezlipesc de tabletă sau telefon poate că viitorul lor va fi unul legat de domeniul IT. Club IT pentru Copii este un nou program educativ destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 10 și 13 ani pasionați de tehnologie. Cei mici vor afla de la informații despre programare, la tot felul de alte lucruri mai mult sau mai puțin tehnice într-un cadru vesel și serios în același timp. Cursul începe duminica aceasta și are loc până la mijlocul lui decembrie, dar mai bine vă las cu toate informațiile de care aveți nevoie, direct din comunicatul de presă oficial.

club it pentru copii

– Dacă aveți Andrei sau Andree în familie atunci trebuie să ajungeți la Atelierul de Tradiții de Sfântul Andrei de la Lumea lui MOMO – se lasă cu grâu și povești multe,

– Tot la Lumea lui MOMO cei mici află în cadrul unui atelier special și cum pot face o scrisoare specială pentru Moș Crăciun, cu sinceritate și emoție + culori.

Spectacole de teatru și nu numai

Sâmbătă e zi plină pentru spectacole! Puteți vedea:

teatru copii punguta cu doi bani

teatru copii

nica si povestile sale
 

Întâlniri pentru părinți

Nici părinții nu sunt uitați, ba chiar au de unde alege în acest final de săptămână dintre evenimente utile și frumoase.
– Seria întâlnirilor pentru părinți începe chiar astăzi, la Crayon, unde Cristina Toma, kinetoterapeut în cadrul centrului Prăvălia Părinților, explică despre importanța și beneficiile masajului, a gimnasticii bebelușului. Evenimentul începe la ora 18:30, deci trebuie să vă grăbiți un pic pentru a ajunge la el la timp – detalii în anunțul oficial.

masaj si gimnastica bebelus

– Tot azi, de la 17.30 este programat și un curs special pentru cei care așteaptă un copil sau pentru proaspeții părinți – Curs – îngrijirea nou-născutului, la sediul Mamagazin.ro

curs ingrijire nou nascut

– Sâmbătă, mămicile sunt invitate la șuetă cu ceai și prăjituri bune, la Ceainăria Rendez-Vous Floreasca, de la ora 11:00. Tema întâlnirii: Beneficiile instrumentelor de purtare sănătoase pentru copil și purtător, cu Eugenia Dobrescu. Cum vă înscrieți și alte detalii aflați direct din prezentarea evenimentului.
– Tot sâmbătă, Caffe D’arthe organizează începând cu ora 16:00 „Cafeneaua mămicilor”, proiect care iși propune realizarea periodică a unor întâlniri în care mămicile să poată socializa, învăța și împărtăși experiențele fiecăreia. Participarea este gratuită, iar invitatul special este Nina Jurca, psiholog, psihoterapeut și trainer care va aborda tema ”Aspecte ale dezvoltării emoționale a copiilor” – informații utile și precise găsiți în comunicatul de presă oficial.
Ana culcer invata-sa-ai-un-copil-sanatos
– Și tot sâmbătă, la Palatul Copiilor (Sala Mică) se discută despre sănătatea copiilor, cu Dr. Ana Culcer, medic primar pediatru. Întâlnirea are două teme de interes: “Problemele digestive la copii” tema susținută de Dr. Ana Culcer și “Probleme stomatologice – soluții ortodontice” temă susținută de Dr. Marinela Ciocotisan medic stomatolog – specialist ortodont. Intrarea este liberă, iar pentru mai multe detalii accesați pagina evenimentului, din secțiunea dedicată.
– Duminică, 1 decembrie, între orele 10:00 și 12:00 la Mayaricii are loc Atelier parenting: X-Files, cu tema “Recompensă și pedeapsă”. Este susținut de psihologul Liliana Hadji, iar pentru mai multe detalii aruncați un ochi pe programul oficial al prietenilor de la Mayaricii.

atelier copii

Așadar: voi unde mergeți? V-ați făcut deja planuri?