București, Suceava, Piatra Neamț, Tulcea, Sinaia, Brașov, Oradea și Galați sunt orașele unde cercetătorii vor face demonstrații în direct a activității lor de laborator, la care toata lumea este invitată pe 27 septembrie, de Noaptea Cercetărilor.
Este vorba despre experimente și demonstrații practice care atrag atenția oricui și despre concursuri pentru copii, părinți și bunici de asemenea. De exemplu, cei care vor fi prezenți vor afla cum funcționează roboții, cum pot conduce o mașină doar cu puterea minții sau ce înseamnă să fii cercetător.
Prima noapte a cercetătorilor a avut loc acum 8 ani și a adunat până acum mai bine de 1,5 milioane de vizitatori, iar ediția de anul trecut din țara noastră a adunat peste 25.000 de oameni care au aflat universiul din spatele experimentelor.
Fiecare oraș implicat în eveniment are suportul și ajutorul Institutului de Fizică Atomică, Universității București – Facultatea de Fizică, Institutului Național de Fizica Laserilor, Plasmei și Radiațiilor (Bucuresti) sau al Asociației Cygnus (Suceava).
Pe scurt, fiți cu ochii pe site-ul oficial al Nopții Cercetătorilor pentru a vedea tot programul, pe orașe, și până atunci nu vă faceți planuri pentru data de 27 septembrie.
PS – aruncați un ochi și pe comunicatul oficial de presă, din secțiunea noastră specială, care vă oferă mai multe informații.