V-am spus deja că numărul magic (7) al noii ediții Made in RO – Târg de design românesc anunță un weekend de poveste, iar cadourile pe care ți le-au pregătit designerii români ce vin la București din toată țara îți vor face sărbătorile rupte din poveste… pe românește.

Ca să fiu în ton cu magia cifrei, am ales 7 povești de design, reprezentate de cadouri pentru cei mici, dar la care și noi, cei mari, visăm… în secret. 🙂 Nu vă îndemn la a “concura” jucăriile copiilor, ci la a privi jumătatea ludică a vieții.

cerddak - lampa

1. Lămpile ceramice cerdak. ne luminează drumul spre zâmbetele pierdute. Povestea lor,  pe care creatorii înșiși au scris-o, începe în Arzkabad, ținutul îndepărtat unde zâmbetele se ascund atunci când se sperie de lumea oamenilor mari. Ilustrațiile, jucăriile și lămpile întruchipează toate vizual personajele din Arzkabad, iar prin detaliile și formele ludice ne readuc zâmbetul pe față.

Cerdak-Designist-11

Lampa inspirată de fetița Mur, care are frunze în păr, iar stelele de pe rochia ei de chihlimbar reprezintă zâmbetele regăsite.

cerdak-Made-in-RO-Designist

2. Naphtaline lansează în weekend, la Made in RO #7, colecția lor ludică special creată pentru această ediție. Piese de design iconice & nostalgice (din anii ’50 până în zilele noastre) sunt revitalizate ingenios, transformându-se în “Povești pentru copii și familie”, exact titlul dat de frații Grimm, acum peste două sute de ani, cărții care celor mai mulți dintre noi ne-a marcat copilăria.

2Naphtaline-Made-in-RO

Un scăunel pentru copii, produs în anii ’50, în Anglia, de Centa, a fost recondiționat și personalizat cu o tapițerie pe care Albă-ca-Zăpada privește la iPhone. Mărul de design, bată-l vina.

Naphtaline-grup-scaune-Made-in-RO

Albă-ca-Zăpadă alături de cei 7 pitici. Naphtaline au recreat contemporan întreaga poveste!

3. Vine vacanța de iarnă, prânzul ne poate apuca în pijamale. 🙂 Una ca Luna parcă mi-a citit gândurile și a îmbrăcat cănile de ceai și cafea în pattern-urile preferate ale pijamalelor. Cănile astea chiar se asortează zilelor ce urmează, când uniforma primei jumătăți de zi vor fi cafeaua/cacao cu lapte și pijamaua. 😉

Pijamacerbi-Una-ca-Luna-Designist

Cană îmbrăcată în pijama cu cerbi pentru o dimineață lungă și somnorasă

4. Apropo, vouă nu vi se pare că dimineți somnoroase rimează cu pisici pufoase? 🙂 Lia Rădoi aduce, din Timișoara, cea mai tare pisicutoșenie și alte câteva jucării pe care parcă le-aș păstra doar pentru mine.

2Lia-Radoi-Made-in-RO-Designist

Lia-radoi-designist

Corul de soprane așezate ordonat pe scenă

5. Preocuparea pentru fashion de la vârste mici se învață. Serebe vine la Made in RO #7 cu broșele pe care le poți împrumuta de la fetița ta… și invers. Vedeți voi cum negociați. 🙂

Serebe-Designist

Broșele Serebe colorează iarna de pe paltonul tău sau al micuței tale

Serebe-Made-in-RO-Designist

6. Cine-a mai văzut Crăciun fără Spiriduși? Prăvălia cu Păpuși ți-a pregătit o întreagă colecție. M-a cucerit povestea lor:

“Pentru a ţine de urât copiilor care au fost cuminţi, natura se transformă uneori în spiriduşi jucăuşi. Copacii somnoroşi se tranformă în ARBI, spiriduşul zburdalnic; Florile de primăvară apar ca BLUMI, spiriduşul visător; iar Râurile mici se metamorfozează în RIVUS, spiriduşul cu sclipiri multicolore.”

Spiridus-RIVUS-PravaliacuPapusi-Atelierul-cu-lucruri-frumoase-Designist

Rivus este numai bun de ținut în brațe, pentru că este moale, din bumbac și vâscoză.

Spiridusi-PravaliacuPapusi-Atelierul-cu-lucruri-frumoase-Designist

Spiridușii Arbi și Blumi, din mătase și bumbac!

7. Atelierului cu lucruri frumoase a creat jucării-personaje foarte delicate. Angi Ghimpețeanu ajută personajele de poveste să prindă contururi concrete, din bumbac vesel colorat, cu umplutură hipoalergenică și detalii brodate manual.

1Atelierul-cu-lucruri-frumoase-Designist

2Atelierul-cu-lucruri-frumoase-Designist

Cu “colecția” extinsă de povești pentru cei mici și cei mari te întâlnești la Made in RO – Târg de design românesc #7, weekend-ul acesta, @Impact Hub Bucharest (str. Halelor nr. 5) – chiar în Piața Unirii, pe Splai, la 2 pași de Hanul lui Manuc.

Hai cu cel mic la Made in RO!

Made-in-RO-editia-7-vizual-online