Slow fashion in Casa Costa-Foru

Intr-o dimineata minunata de sambata, 10 octombrie, la orele 11,00, ne intalnim in Casa Costa-Foru din Dealul Mitropoliei cu cativa oameni care ne vor purta intr-o calatorie inapoi in timp, dupa care ne vor readuce in prezent. Iata cum va decurge intalnirea noastra care va dura aproximativ doua ore:
Mai intai, vom face cunostinta cu Casa si cu familia Costa-Foru, printr-un tur ghidat de Iris Serban, parte a echipei proiectului Fatadele sunt ale comunitatii.  Apoi, Ruxandra Stetca, istoric de arta si parte a comunitatii Stylish Mom, ne va povesti despre una dintre femeile de referinta ale familiei, Xenia Costa-Foru: familie, nume, educatie, viata sociala, ce purta la evenimentele mondene.  Pornind de la stilul Xeniei Costa-Foru,Rovena ne va vorbi despre stilul vestimentar al vremii. Ne va dezvalui ce insemna moda in Bucuresti in perioada interbelica: ateliere de croitorie, case de moda, stofe si matasuri aduse de la Paris. Vom reveni apoi impreuna cu Rovena in zilele noastre, cand totul este pe fast forward si vom vorbi despre conceptul Slow fashion. Vom afla cum alegem, cum respectam hainele, ce spun ele despre noi. Cum putem alege sa fim adeptii conceptului, indreptandu-ne atentia spre designeri romani, mici artizani sau producatori locali, autentici.
costa-foru
Intalnirea noastra va avea loc in fermecatorul Salon de la etaj al Casei Costa-Foru, iar accesul la eveniment se va face pe baza de donatie. Donatia recomandata este in valoare de minimum 30 ron, iar scopul ei este de a sustine demersul si proiectul  DincoloDeFatade – echipa care a initiat revitalizarea  Casei Costa-Foru, prin initiativa Fatadele sunt ale comunitatii – si, pe de alta parte, proiectul si echipa Stylish Mom, in pozitia de organizator al evenimentului.
Pentru participare, va invit sa  lasati un mesaj de intentie pe pagina de Facebook a StylishMom  sau la sharing@stylishmom.ro.