yoga pentru mame
Ei bine, da! Sunt programe speciale, denumite chiar “Yoga Mum” și “Yoga Mum Sling”, care sunt special concepute pentru mămicile cu bebeluși sau viitoarele mămici.

Yoga nu este nici religie, nici sport, nici fitness. Yoga este cultura corpului uman

Beneficiile orelor de yoga nu le poate contesta nimeni. Și pentru că atunci când copiii sunt mai mari mămicile se pot duce singure la astfel de programe, atunci când vine vorba despre gravide sau mămici cu bebeluși e clar că este nevoie de ore speciale.
Nu ducem lipsă de ele, am descoperit IndiCat Yoga Studio, care oferă lecții de yoga în cuplu (mămici + copii). Ce ni s-a părut foarte fain este că aceste lecții se desfășoară cu micuții în sling, dezvoltând astfel legătura dintre mișcările mamelor și corpul copilului. Practic, dacă aveți un bebe care are între 3 și 10 luni și vreți să învățați cum se respiră corect, să vă îmbunătățiți coordonarea mișcărilor și să dezvoltați și o altfel de legătură cu bebelușii, atunci vă propun să încercați câteva ore de yoga. Veți vedea apoi că cele câteva ore sunt doar începutul.
Programul “Yoga Mum” este dedicat gravidelor. De la exerciții practice precum tehnicile de respirație și relaxare în timpul nașterii, până la unele care duc la îmbunătățirea posturii spatelui sau unele clase speciale destinate menținerii și îmbunătățirii stării fizice a viitoarei mămici – toate sunt incluse în programele de yoga pentru gravide.
Veți spune că am dreptate până aici, dar că urmează să vă anunț un preț astronomic pe care și-l permit cel mult 5% dintre voi. Ei bine nu! Abonamentele la yoga sunt chiar mai puțin costisitoare decât unele la sala de gimnastică. Dacă nu mă credeți pe cuvânt, aruncați un ochi mai jos:

  • Abonament Yoga Mum sling – 50 euro/lună/10 ședințe
  • Abonament Yoga Mum – 55 euro/lună/14 ședințe

Noi am descoperit aceste programe la IndiCat Yoga Studio, situat pe strada Zece Mese din sectorul 2 (undeva pe lângă Calea Moșilor – Foișorul de Foc) dar dacă mai știți și alte centre de yoga cu programe pentru mămici și gravide, am fi tare bucuroși să le aflăm pe toate. 🙂
Sursă foto: lululemon athletica/ Flickr.com.