Știm că sunteți cu toții ocupați până peste cap cu tot felul de cumpărături, pregătiri, cadouri și câte și mai câte pentru Crăciun, plus decorațiuni pe care cu siguranță le faceți sau le-ați făcut deja alături de cei mici, dar mai știm și că sunt multe evenimente simpatice pentru copii, care merită promovate și de care trebuie să aflați. Așadar, am adunat câteva care au loc zilele acestea și vedeți voi cum vă faceți exact planul, bine?

19, 20 decembrie

La Muzeul “Grigore Antipa” curioșii și curajoșii sunt invitați pe 19 și 20 decembrie la “Gerul și locuitorii săi”, ghidaje speciale pentru copii care oferă informații inedite despre expoziţia permanentă, o serie de mamifere, insecte şi păsări care prezintă adaptări speciale la frig şi au un comportament particular ce le face posibilă supraviețuirea pe vreme de ninsoare şi temperaturi scăzute. În total, se vor ține 20 de ghidaje tematice, între orele 11:00 – 16:00, iar costul de participare e de 10 lei pentru copii (cu vârsta între 7-14 ani) și 25 lei/ adult. Înscrierile se pot face în limita a 20 de locuri/grupă, la telefon 021.305.60.31, 0752.105.868.
Gerul-si-locuitorii-sai
Tot pe 19 decembrie, la Mayaricii are loc un atelier creativ cu… șosete. Costă 30 de lei intrarea – detalii în programul complet al celor de la Mayaricii.

20 decembrie

Mâine are loc o ultimă întâlnire din acest an “La povești de ghemotoci”. Este de fapt o ediție specială, cu lectură și povești de Crăciun, cărți bune, decorațiuni pentru brad și bunătăți de sărbătoare cum nu s-au mai gustat până acum. Musai de știut este faptul că ținutele micilor ghemotoci ar fi bine să fie unele de sărbătoare sau cel puțin așa ne îndeamnă organizatorii, dar mai bine vă las pe voi să aflați mai multe din comunicatul de presă oficial.
la povesti cu ghemotoci
La Mayaricii are loc atelierul creativ “Păpuși din șosete”, unde copiii meșteresc jucării din șosete și vor afla cum pot prinde viață cu puțină magie – detalii în programul complet al celor de la Mayaricii.

21, 22 și 23 decembrie

De sâmbătă și până luni la Opera Națională se sărbătorește Crăciunul Copiilor, eveniment complex și plin de spectacole. Sâmbătă avem concert al Corului de Copii al Operei Naționale și poezii, duminică cântece de Crăciun celebre și multe colinde tradiționale, iar luni, 23 decembrie, la Opera Naţională Bucureşti se redeschide Magazinul de păpuşi. Spectacol devenit deja tradiţional (eveniment aflat la a 25-a ediţie), Magazinul de păpuşi este creat de elevii Studioului de Balet pentru Copii al Operei Naţionale Bucureşti, condus de Magdalena Rovinescu.
 
Sâmbătă dimineață, de la ora 11:00, la Mayaricii are loc spectacolul de Crăciun: “Christmas Carol”, cu o piesă de teatru în premieră mondială a Trupei Lupeto! Spectacolul este o adaptare a poveștii “A Christmas Carol”, special realizat pentru Sărbătorile de Iarnă, cu un scenariu presărat cu un umor fin, o regie realizată cu atenție și pasiune și perfectă pentru orice vârstă. Biletul costă 25 de lei – detalii în programul complet al celor de la Mayaricii.
Tot sâmbătă și tot la Mayaricii, dar de data aceasta seara de la ora 18:00, suntem invitați să aflăm cum putem face decorațiuni din cleștișori și bețe – detalii în programul complet al celor de la Mayaricii.

24 decembrie

Înainte să vină Moș Crăciun puteți să mergeți la Mayaricii, loc colorat unde se lasă cu un atelier special de Crăciun pentru copii, unde suntem așteptați cu miros de scorțișoară, ceai, cadouri multe și spiriduși, ba chiar vine și Moș Crăciun în vizită, pentru o scurtă oprire înainte de a lăsa cadourile la toată lumea sub bradul împodobit.
Petrecere de Craciun la Mayaricii
Ce planuri v-ați făcut?
Sursă foto: Angie Six/ Flickr.com.