Acesta nu e genul de articol cu care v-am obișnuit aici dar ni se pare o treabă foare mișto și demnă de menționat.
Nu vom face politică, nu vom discuta despre candidați (deși ne-am arătat pe Facebook susținerea pentru cineva), dosare, compatibilități și alte cele.
Dar vă vom spune poziția noastră visavi de mersul la vot – poziție care e una extrem de simplă – TREBUIE SĂ MERGEM LA VOT. Nu mergem la vot înseamnă ca nu ne pasă de țara noastră și de viitorul ei, NU CONTĂM.
În toate țările civilizate autoritățile și societatea civilă încurajează mersul la vot. În unele – mersul la vot este obligatoriu (da, ați citit bine) – de exemplu în Australia:

Is voting compulsory?

Yes, under federal electoral law, it is compulsory for all eligible Australian citizens to enrol and vote in federal elections, by-elections and referendums.
For further information see Compulsory Voting.

What happens if I do not vote?

After each election, the AEC will send a letter to all apparent non-voters requesting that they either provide a valid and sufficient reason for failing to vote or pay a $20 penalty.
If, within the time period specified on the notice, you fail to reply, cannot provide a valid and sufficient reason or decline to pay the $20 penalty, then the matter may be referred to a court. If the matter is dealt with in court and you are found guilty, you may be fined up to $170 plus court costs and a criminal conviction may be recorded against you.

Ne bucurăm că anul acesta au apărut și la noi astfel de inițiative – cea care ne place maxim se numește Contează-Votează și propune tuturor celor care au votat un concert gratuit (intrarea se va face pe baza de CI cu stampila de votant) – pe 8 Noiembrie la Halele Carol. Totodată – acestei inițiative s-au alăturat și Getlokal, PamPam, The Pole Society și The Beards Studio care au adus o nouă dimensiune – după turul 2, printr-un parteneriat cu o serie de localuri din București – cei care au mers la vot, vor primi o bere gratuită.
Deci pe lângă toate motivele de mai sus – avem și concert, și bere. HAI LA VOT!
Conteaza-Voteaza
 

—-comunicat-de-presă—-

București, 30 octombrie 2014
Democrația sună bine! Pentru cei care votează
Șase trupe și opt DJi s-au alăturat, până acum, inițiativei Contează! Votează! – un proiect independent care încurajează și promovează participarea tinerilor la vot. Provocarea pe care au lansat-o este simplă și de ecou: pe 8 noiembrie, la Halele Carol, toți cei care dovedesc că au votat pe 2 noiembrie, în primul tur al alegerilor prezidențiale, se bucură de un concert gratuit.
Inițiativa este civică și apolitică, nepartizană și non-profit, după cum declară chiar organizatorii pe pagina de Facebook a inițiativei facebook.com/conteazavoteaza: ”Nu-ți spunem cu cine să votezi, îți spunem doar că este important să o faci!”.
Accesul politicienilor, agitatorilor sau activiștilor de partid va fi interzis în spațiul de desfășurare a evenimentului, interdicție valabilă și pentru orice fel de materiale electorale. Intrarea în spațiul de evenimente se face strict prin prezentarea cărții de identitate sau a cărții de alegător validate cu stickerele oficiale din secțiile de votare.
Ideea evenimentului a pornit în urma unor discuții între echipa de profesioniști în evenimente și logistică pentru evenimente Expirat LIVEPRO, artiști vizuali, jurnaliști, DJ de radio şi oameni de comunicare. Printre partenerii care au îmbrățișat ideea se numără, printre alții, platformele Cooperativa Urbană, Mixtopia, Getlokal, Revista de Povestiri, Bookaholic, PamPam și The Pole Society.
Lista confirmărilor de până acum include trupele: Robin and the Backstabbers, Luna Amară, R.O.A., ZOB, Toulouse Lautrec, Agora, dar și DJii: UNU’, NotSoCommonDj, Bully, Hefe, The Basstard, Alt Om, Zabriskie, U.N.I.O.N. și Babel. MC-ul evenimentului este Bogdan Șerban.
Suportul vizual a fost asigurat de Ortaku și Argo Media.
Pentru mai multe informații accesați:
facebook.com/conteazavoteaza
http://conteazavoteaza.info/