Unele dintre cele mai utile și în același timp frumoase cursuri pentru părinți sunt cele despre nonviolență și comunicarea cu cei mici. Cine poate spune că nu a reacționat, măcar o dată, într-un mod greșit față de copii, soț sau soție, iubită, iubit, mamă sau prieteni? Un astfel de curs ne poate ajuta să înțelegem de unde pornesc trăirile violente, cum le putem face față și cum putem să rezolvăm problemele astfel încât rezultatul să fie unul benefic și pentru noi, dar și pentru cei din jurul nostru.
curs non violentaMetoda Comunicării Nonviolente (CNV) a fost concepută şi dezvoltată de doctorul în psihologie Marshall B. Rosenberg și este, pe scurt, un mod de interacţiune care ne ajută să avem relaţii bazate respect reciproc şi care ne arată cum putem să rezolvăm conflictele în beneficiul tuturor.
Cursul începe vineri, 6 februarie (18:00 – 21:00) şi se termină sâmbătă, 7 februarie (10:00 – 17:30).
Locul de întâlnire este Lumea lui Momo (Grigore Cobalcescu nr. 51, Sector 1), iar numărul de locuri este limitat la 15, așa că ar fi bine să vă grăbiți dacă sunteți interesați.

Despre ce se va discuta la curs:

Vineri 6 februarie, 18:00-21:00

  • Identificarea elementelor de limbaj şi gândire care blochează comunicarea
  • Cunoasterea de sine, calea catre parenting constient
  • Principiile de bază şi cei patru paşi ai Comunicării Nonviolente

Sâmbătă 7 februarie, 10:00-17:30

  • Identificarea nevoilor copiilor, indiferent de modul în care aceştia se exprima
  • Valoarea empatiei in relationarea cu copiii
  • Capcanele pedepselor şi ale recompenselor
  • Recunoştinţă şi apreciere
  • Cum ne ajută Comunicarea Nonviolentă în situaţii dificile, conflicte, blocaje de comunicare

Formatorul este Monica Reu, care împărtăşeste metoda CNV din anul 2004 şi este formator autorizat CNFPA. Este singurul trainer român de Comunicare Nonviolentă certificat de Center for Nonviolent Communication din Statele Unite. Organizează şi susţine workshop-uri în România şi Polonia pentru cadre didactice, părinţi şi cupluri. Din anul 2007 este preşedintele Asociaţiei pentru Comunicare Nonviolentă (www.nonviolenta.org) cu sediul în Bucureşti, organizaţie ce are ca scop promovarea principiilor CNV în societatea românească. Programul Educaţie Empatică s-a născut din dorinţa ei de a împărtăşi cu părinţii un instrument de relaţionare ce poate aduce mai multă bucurie şi armonie în viaţa de familie. Unul dintre învăţătorii săi într-ale comunicării empatice este fiica ei, Emma, în vârstă de patru ani.

Cursul costă 450 lei de persoană sau 800 lei de cuplu în cazul în care participă ambii părinţi – detalii despre înscriere găsiți pe NonViolenta.org.
Sursă foto: ッJust Smileッ/ weheartit.com.