[vc_row][vc_column width=”1/3″][dt_fancy_image type=”image” image=”https://www.urbankid.ro/wp-content/uploads/2014/06/playdate5-poster.jpg” image_alt=”UrbanKid.ro Playdate #5″ style=”1″ width=”400″ padding=”10″ margin_top=”0″ margin_bottom=”0″ margin_left=”0″ margin_right=”0″ align=”left” animation=”left”][dt_gap height=”150″][dt_divider style=”thick”][dt_gap height=”150″][vc_raw_html]JTNDaWZyYW1lJTIwc3JjJTNEJTIyaHR0cCUzQSUyRiUyRnd3dy5nZXRsb2thbC5ybyUyRmVuJTJGdyUyRnBsYWNlJTJGMzM4NjU2JTNGd2lkdGglM0QzMDAlMjZhbXAlM0JoZWlnaHQlM0Q0MDAlMjZhbXAlM0Jjb2xvciUzRHdoaXRlJTIyJTIwbmFtZSUzRCUyMmdsX3dpZGdldCUyMiUyMHdpZHRoJTNEJTIyMzAwJTIyJTIwaGVpZ2h0JTNEJTIyNDAwJTIyJTIwZnJhbWVib3JkZXIlM0QlMjIwJTIyJTIwc2Nyb2xsaW5nJTNEJTIybm8lMjIlM0UlM0MlMkZpZnJhbWUlM0U=[/vc_raw_html][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Luna iunie este cu adevărat luna copiilor – a venit vara, a fost 1 iunie, vine și vacanța în curând! Cu puțin înainte de a pleca cu mic cu mare, prin diverse colțuri ale țării sau ale lumii, vă invităm, alături de prietenii noștri de la Urbanesc (o asemănare tare frumoasă de nume, nu-i așa?) la playdate-ul de vară din 2014!

Când și unde?

Sâmbătă 14 iunie, începând cu ora 10.00, până după-amiază – ora 16.00, la Urbanesc (Str Pictor Ștefan Luchian, nr.17, sector 2).

De ce încă un playdate Urbankid?

Nu ne-am mai văzut demult în formula părinți-copii. Am investit mult timp și multă energie în evenimentele pentru părinți sau special pentru mămici. Am zis (și vom zice mereu) că un părinte … așa cum trebuie… este un părinte informat dar și un părinte relaxat, care are încredere în el și mai ales în copilul lui, un părinte care se vede pe el, așa cum este, se acceptă și vrea să fie mai bun.
De data aceasta vrem să facem o întâlnire în care și părinții și copiii să se bucure de timp împreună, de o limonadă rece, de o masă gustoasă, de jocuri, de meșterit sau de informații interesante (pentru toată lumea).

Cine este Urbanesc | artă + stil urban?

”Am creat în zgomotul citadin un loc altfel, o casă pentru sufletul omului din oraș. Am descoperit o atitudine, un mod de a trăi orașul cu drag și stil. L-am numit urbanesc│arta + stil urban. Un stil alimentar cu o bucătărie contemporană, de oraș, un stil cultural cu expoziții, vernisaje și ateliere de lucru, un stil estetic cu obiecte de design de autor, accesorii vestimentare și accesorii de casă. Și nu în ultimul rând un stil în care copilul urban își găsește și el loc.
În centrul Bucureștiului o țesătură citadină cu restaurant, cafenea, concept store, spațiu de evenimente culturale și loc de joacă pentru copii. Un spațiu viu ca orașul. Ca Bucureștiul nostru. Asta înseamnă stilul urban. Restul e artă.”[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Ce facem la Urbankid Playdate?

Vom începe ziua cu o acomodare cu locul și oamenii. Ne cunoaștem și ne recunoaștem. Poate bem și o cafea, așa, repede, înainte să înceapă distracția.
Apoi Otilia Mantelers așteaptă copii și părinți, în mansardă, la o hârjoană cum numai ea știe și poate să o facă. Un pillow fight super distractiv și câteva cuvinte despre ce face ea în viața de zi cu zi (de mamă și de instructor Parenting by Connection – Hand in Hand Parenting și Playful Parenting). Să veniți îmbrăcați lejer și cu chef de ”luptă”.
Apoi facem o pauză de limonadă, ne odihnim, mai vorbim. Cei mai mititei se pot juca în camera-spațiu-de-joacă de la Urbanesc sau pot participa la atelierul de Ochelari petrecăreți, gândit, inspirat și aplicat de către fetele de la Creative Arts.
După ce ne-am odihnit binișor, cei mai măricei sunt așteptați iarași în mansardă, unde Cati Călin, de la Centrul AmaneSer, va face o introducere în lumea Metodei ESPERE®, special pentru copii. Va fi super interesant și antrenant. Se așteaptă ca și părinții să tragă cu ochiul și poate să fie alături de cei mici, în joaca prin comunicare.
Pauza de masă. Ne relaxăm, ne liniștim, gustăm ceva bun, ne încărcăm bateriile. Cei mai mici probabil ca vor trage un pui de somn.
După masă, copiii și părinți au program diferit. Cei mici sunt așteptați la atelierul de Pictat pietre și rostogolit povești cu ele, by Creative Arts iar părinții sunt poftiți la o introducere în comunicarea relațională.
Claudia de la Centrul AmaneSer va vorbi despre relații și comunicare. Și despre Metoda ESPERE® creată de Jacques Salome. Totul este vizual și foarte foarte practic. Să veniți la voi cu idei, subiecte, se poate lucra orice, numai timp să avem.
Încheiem ziua pe la 4 după-amiază, ne luăm la revedere și ne promitem să ne revedem cât de curând.

Cu cine, ce și când? Program

Otilia Mantelers – mamă a trei copii super fantastici, Instructor Parenting by Connection – Hand in Hand Parenting și trainer de Playful Parenting. Poveștile ei și informații despre cursurile pe care le pregătește, le găsiți pe blogul Joc și emoții.
10.30 – 11.15 – workshop de hârjoană – pillow fight. Pentru copii cu vârsta de minim 4 ani. Maxim 10 copii (și 10 părinți). Musai cu înscrieri pentru atelier (luați-vă biletul gratuit!).
 
Centrul de dezvoltare personală AmaneSer
Cati Calin ­– psiholog și trainer comunicare relațională, specialist în Metoda ESPERE® și mamă de 7 ani.
12.30 – 13.30Atelier pentru copii: Jocul comunicării relaționale. Pentru copii cu vârsta de minim 5 ani. Maxim 10 copii și 10 părinți. Musai cu înscrieri pentru atelier (luați-vă biletul gratuit!).
Fiecare dintre copiii participanți va învăța să diferențieze natura mesajelor primite în relațiile cu ceilalți și să se protejeze de efectele toxice ale unor mesaje necorespunzătoare. Prin joc și exercițiu vor deprinde cum să folosească comunicarea relațională (cu instrumentele: bastonul cuvântului, eșarfa relației și vizualizarea) și vor exersa acest tip de comunicare.
Claudia Jimeno Beltran – psiholog, trainer și consultant în comunicare relațională, specialist în Metoda ESPERE®, trainer și moderator de grupuri de dezvolare personală, specialist în tehnica TIPI.
14.30 – 15.30 – atelier pentru părinți – Comunicare relațională prin Metoda ESPERE®. Va fi o introducere în comunicarea relațională, cu trecere de la relație și responsabilitatea fiecăruia (50%-50%), la mesajele toxice sau cadou, pe care le primim în relațiile noastre, încă din copilărie și pe care le ducem cu noi, bine sau rău, influențându-ne viața. De asemenea Claudia va vorbi despre diferențierea relației de cuplu și a celei de părinți: relația cu copilul este independentă de cea cu partenerul iar copilul are locului lui în familie. Coerența acestor subiecte, exemplele concrete și întrebările voastre s-ar putea să vă dea o altă perspectivă din punct de vedere al comunicării. Totul este practic și vizual.
 
Creative Arts
”Despre joc si joacă glumim foarte serios la Creative Arts. De la mic la mare, cu toții avem câte un os creativ, fie că e în degetul mic sau o întreagă coloană vertebrală. Navigăm pe mările creativității și îi provocăm pe toți să (se)regândească, reinventeze, ia în râs. Ce facem, unde mergem și ce ne trece prin cap găsiți pe creativearts.ro”.
11.00 – 12.00  – Atelier de Ochelari petrecăreți. Copiii vor decupa ochelari din carton, pe care îi vor desena și decora cu nasturi, resturi de textil și decupaje din reviste. Pentru copii cu vârsta peste 3 ani.
14. 30 – 15.30 – Atelier de Pictat pietre și rostogolit povești cu ele. Copiii vor picta pietre și vor inventa apoi povești pornind de la desenele de pe ele. Pentru copii cu vârsta peste 5 ani.

Eveniment GRATUIT

Participarea la eveniment, atelierele pentru copii, părinți și copii-părinți, smuti, limonadă și buna dispoziție sunt toate gratuite. Pentru orice altceva – mâncare, băutură și poate achiziții din micul shop din Urbanesc – vă recomandăm să folosiți leii 🙂

Înscrieri

Parteneri: Creative Arts, Otilia Mantelers, Centrul AmaneSer, Girafa curioasă, Getlokal, Sloop.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]