Se spune că toamna se numără bobocii, de data aceasta noi spunem că toamna se numără atelierele și activitățile dedicate copiilor, pentru că după o vară în care nu multe au fost evenimentele planificate special pentru copii, acum anunțurile curg nenumărate.
Ateliere frumoase și creative a pregătit și asociația De dragul artei pentru cei mici.
Primul se numește “La ceai cu regina” – un program de storytelling la Muzeul de Istorie

Este bine cunoscută înclinația pe care o avea Regina Maria ( Missy, cum o alinta bunica sa, Regina Victoria a Marii Britanii) pentru pictură, grădinărit, scris, călătorii, călărie. Dar ceea ce o pasiona și mai mult erau piesele vestimentare scumpe şi bijuteriile fine. Această pasiune regală mergea până într-acolo încât chiar și hainele sale erau în ton cu decorul interioarelor palatelor.
Cum vor afla cei mici toate aceste lucruri? Însăși regina le va povesti despre pasiunile sale. Poveștile ei cu iz de altădată vor reda atmosfera de la palatul Pelișor, loc mult îndrăgit de capetele încoronate și le va dezvălui modul în care își petreceau timpul regii de odinioară.

Întâlnirile încep pe 21 septembrie și se termină pe 19 octombrie.
Electricitatea distractivă – ateliere educative la Muzeul Tehnic Dimitrie Leonida
Dacă ai voștri au vârsta cuprinsă între 4 și 8 ani sunt așteptați cu familia sau chiar grădinița la experimente inedite, din cadrul cărora vor afla despre electricitate și mișcare.

Pe parcursul unui program vom încerca să producem curent electric dintr-o lămâie, ni se va ridica părul în cap atingând o bilă încărcată cu electricitate, ne vom juca de-a electronii , vom încerca să (re)construim un dinam pentru bicicleta și multe altele. De asemenea, vom învăța cum să ne protejam corpul de curentul electric și cum să economisim energie.

Atelierele încep pe 28 septembrie și se termină pe 19 octombrie.
Mai multe detalii despre cele două întâlniri, precum și programul exact al acestora găsiți în comunicatul de presă, publicat pe Comunicate.UrbanKid.ro.