Când este vorba de proiecte care vorbesc despre tradițiile românești și, mai ales, îi învață pe copii despre folclor și despre strămoși, suntem primii care să le susținem. Mă bucur că odată cu ocazia zilei Unirii Principatelor Române s-a organizat o serie de evenimente având ca temă învățarea prin joc a folclorului românesc.
Aflată la cea de a doua ediție, Expoziția Imaginației este o competiție dedicată copiilor cu vârste între 6 și 13 ani care, organizați în echipe, se pot înscrie în concurs prin lucrări construite din piese LEGO® inspirate din zonele fashion, gastronomie, arhitectură, ceramică, basme și povești, având ca element central tradiția românească. În acest sens, la Băneasa Shopping City, pe 21 și 22 ianuarie, au avut loc două ateliere dedicate Expoziției Imaginației, în cadrul cărora, echipele de copii participante la prima ediție a competiției, au construit 6 costume tradiționale, din 6 zone diferite ale țării din peste 13.000 de cărămizi LEGO®. De asemenea au recreat harta României, folosind simboluri specifice fiecărei regiuni și au meșterit semne de carte decorate cu motive românești și panglici tricolore. Costumele populare din LEGO® și alte 6 costume autentice vor fi expuse în mall, pe parcursul a două săptămâni, într-o expoziție special organizată.
Iată ce au construit copiii cu mâinile lor, ce au învățat, cum s-au jucat și cât s-au bucurat în cadrul celor două zile de ateliere.

Lansarea competiției și a expoziției de costume va avea loc azi –  pe 24 ianuarie – chiar de Ziua Unirii Principatelor Române – Mica Unire, prin intermediul unui eveniment ce va avea loc la Băneasa Shopping City. Iar dacă proiectul a avut drept preambul o expoziție, tot așa va fi și finalul Expoziției Imaginației, când lucrările echipelor câștigătoare, dar și cele mai creative dintre cele înscrise, vor fi expuse în Băneasa Shopping City, în perioada 6 mai – 1 iunie.
Dacă vreți să aflați mai multe despre competiția Expoziția Imaginației, despre formarea echipelor și ce au de făcut și – mai ales- care este premiul cel mare – puteți intra pe expozitiaimaginatiei.ro.