Îmi aduc aminte că tot anul școlar așteptam vacanța de vară și că săptămânile în care aveam “program de voie” erau la început fantastice, doar că între timp intervenea plictiseala. Acum, cu atât de multe activități și programe pentru copii lucrurile nu au cum să fie așa.
Chiar pe 1 iulie, Meda Popea- Arts & Events dă startul la o serie a laboratorului de scriere creativă pentru copii, dedicat celor cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani, intitulat “Povești de vacanţă”. Cu șase module, a câte 120 de minute fiecare, laboratorul are loc la Cărturești Verona, în fiecare marti, de la 11.00 la 13.00.
Copiii vor învăța cum să își construiască poveștile, pornind de la instrumente simple, vor fi ghidați prin lumea cărţilor și a poveștilor, și nu în ultimul rând vor afla cum pot construi un personaj sau o poveste. Vorba aia “e bine să citești povești, dar e și mai bine să fie scrie de tine”.
vacantacarturestibucuresti-732x1024
La finalul cursului, toate poveștile se adună într-o carte virtuală de care să se bucure toți participanții.
Dacă v-am făcut chef de povești cu tâlc și nu numai și dacă ai voștri nu au încă un program deja stabilit pentru luna iulie, aruncați un ochi pe comunicatul de presă oficial, care conține și păreri de la învățăcei, pentru a afla mai multe detalii despre programul pe care îl propunem astăzi.