Este vorba despre un proiect pus la cale de Curtea Publishing împreună cu Librăriile Cărtureşti. Se numește „Clasicii repovestiţi. Ateliere de lectură pentru copii isteţi” și își propune să facă lectura atractivă pentru cei mici şi să atragă atenţia asupra importanţei adaptării textelor la capacitatea lor de înţelegere.
Atelierele sunt destinate copiilor cu vârste între 8 şi 11 ani vor avea loc în perioada februarie-mai în librăriile Cărtureşti din 6 oraşe ale ţării: Arad, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Timişoara.
Ce se întâmplă mai exact? Se pornește de la operele celebre și acestea sunt repovestite pe înţelesul copiilor şi grupate în colecţia „Cărţile copilăriei” la Curtea Veche Publishing. Toate atelierele sunt puse la cale de către actori sau personalităţi ce sunt dragi celor mici, precum Aylin, Cove sau Ioana Ginghină, iar fiecare lună de ateliere înseamnă o carte discutată și repovestită în toate orașele sunt au loc ateliere. Pentru februarie repovestirea este – „Cocoşatul de la Notre-Dame. Repovestire după romanul lui Victor Hugo”.
Timp de o oră și jumătate, cel mult 20 de copii înscriși la atelier află despre poveștile clasicilor. Biletul de intrare costă 30 de lei pentru un copil și părinte, iar în acești bani este inclus și volumul despre care se vorbește în cadrul atelierului.
Pentru mai multe detalii și programul complet al atelierelor din toată țara accesați comunicatul de presă din secțiunea noastră specială.