Stim cu totii ca cei mai mari iubitori de animale sunt copiii. Animalele de companie sunt mai mult decat niste prieteni ai familiei. Prezenta necuvantatoarelor in viata copiilor nostri poate aduce multe beneficii in dezvoltarea sociala si emotionala a celor mici.
jucarii in totCainii sau pisicile, de regula, sunt animalele preferate ale copiilor. Ce-i drept, si animalele, in special puii, prefera compania celor mici. Se joaca impreuna, ies la plimbare impreuna, copilul isi hraneste companionul, doreste sa aiba grija de el. Invatand sa aiba responsabilitati, copilului ii va creste increderea in sine, acesta fiind un aspect destul de important in dezvoltarea social-emotionala. Prin dragostea neconditionata pe care un animal o ofera stapanului sau, copilul tau va fi ajutat sa se dezvolte pe plan emotional si mai ales sa-si dezvolte comunicarea nonverbala si sa fie responsabil. Multi parinti nu doresc sa aiba in casa un animal de companie de teama microbilor pe care acesta ii poate imprastia, sau din cauza faptului ca timpul liber este prea scurt pentru a-l dedica ingrijirii sale. Prezenta unui animal de companie in sanul familiei ii va oferi insa copilului tau sansa de a deveni mai responsabil. Micutul va invata sa-l hraneasca, sa aiba grija de blanita lui sau sa-l scoata la plimbare. Microbii pot fi tinuti la distanta, daca vei avea grija in primul rand de pardoseala locuintei. Trebuie sa stii ca produsele de curatenie pe care le folosesti sunt foarte importante, deoarece pot cauza probleme de sanatate animalutului. Sunt recomandate produsele de curatenie care nu contin clor, intrucat animalele, fiind foarte curioase, ating cu botul sau cu limba orice suprafata care miroase frumos. In cazul in care folositi produse care contin clor, atat tractul digestiv, cat si caile respiratorii ale prietenilor necuvantatori pot suferi iritatii serioase.
Pentru a evita aceste pericole inerente, puteti folosi Igienol Dezinfectant fara clor pentru suprafete si obiecte. Produsul asigura curatarea pardoselilor si dezinfectarea acestora in siguranta, fara a cauza iritatii respiratorii sau cutanate prietenilor necuvantatori. Igienol dezinfectant fara clor omoara bacteriile (Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli, Enterococcus hirae), virusurile (Adenovirus, Poliovirus) si fungii (Candida albicans, Aspergillus niger – “mucegai”). In plus, Igienol are un miros placut si dezinfecteaza suprafetele fara sa le atace, tocmai pentru ca nu contine clor (hipoclorit de sodiu). Produsul curata si dezinfecteaza in siguranta, este avizat de Ministerul Sanatatii si testat de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie-Imunologie “Cantacuzino” si de Institutul National de Virusologie.