Mai țineți minte revistele din copilărie? Acele reviste pe care le citeam de atât de multe ori încât știam la un moment dat fiecare colț de text pe de rost și de care nu ne dezlipeam rapid, iar după ce ne săturam de citit le colecționam pe toate ca pe cele mai de preț lucruri din casă?
Las amintirile de o parte, pentru că astăzi nu vă povestesc despre ce a fost, ci despre ce este și va fi. S-a lansat revista pentru copii Școala de Basm, destinată celor cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani.
Cu benzi desenate, povești și informații, dar și premii și lucruri utile, revista vrea să devină una de referință pentru copii, iar noi îi urăm succes și să fie din ce în ce mai bună.

Ce găsim în revistă?

Primele 8 pagini sunt dedicate serialului de bandă-desenată Făt-Frumos-Întors-pe-Dos, un serial ce ne aduce aminte de basmul din copilărie, dar care este reactualizat cât să fie pentru copiii din 2013. În primul număr, alături de colegii lui de clasă Greuceanu, Harap-Alb, Prâslea, Muma-Pădurii, Ilenușele, Laur-Balaur, Aleodor și cei trei iezi cucuieți, Făt-Frumos întoarce școala pe dos pentru a rezolva… criza pixurilor! Aventura personajelor de basm nu se oprește aici! Pe tot parcursul revistei, eroii de poveste cu ghiozdanul în spate, îi vor ghida pe micuții cititori într-o varietate de domenii: literatură, istorie, mitologie, matematică, pictură, muzică, sport, ecologie, sănătate și nutriție, călătorii.
Scoala_de_Basm
Un alt serial ce s-a lansat odată cu revista este unul cu personaje mitologice – Alo! Aterizează Apollo! Aterizat direct din Olimp în 2013, se cocoață pe… un șifonier și negociază cu politiștii care vor să-l dea jos de acolo.
Mai sunt și benzi desenate, informații despre cum se joacă șah, povești despre Barcelona, știri din toate domeniile și alte noutăți.
Pe scurt, revista este una care ne aduce un strop de culoare într-o lume a revistelor pentru adulți și multă creativitate pentru copiii care o citesc. Vine împreună cu un “caiet de basm” și cu posibilitatea de a câștiga o tabletă PC pentru un copil norocos.
Revista Școala de basm apare o dată pe lună și se distribuie în școlile din toată țara, fiind parte din proiectul educațional național ȘCOALA DE BASM creat de Editura Copilăria.

Dacă v-am făcut curioși și vă sună bine atunci trebuie să știți că avem un număr de dat – cât să vă facem poftă pentru a nu le rata pe cele viitoare. Lăsați-ne aici în articol un comentariu și primul care spune că și-ar dori să primească revista o primește.

Cum vi se pare? Ce alte tipuri de informații ar mai trebui să includă o astfel de revistă pentru copii?